Afbeelding
Uw Lokale Ondernemer

Kip van Kippie

Actueel 949 keer gelezen

De lekkerste kippenpoten haal je natuurlijk bij Kippie

Hellevoetsluis - Michael Kijf van Grill Maaltijden winkel Kippie in winkelcentrum Struytse Hoek is letterlijk en figuurlijk boven de poelier geboren. Het is dan uiteindelijk ook geen verrassing dat hij samen met zijn moeder Marianne deze zaak heeft overgenomen: "Ik heb altijd gedroomd van een eigen zaak, ik kreeg deze kans samen met mijn moeder en ik heb daar nog geen minuut spijt van gehad", lacht de 34-jarige jonge lokale ondernemer die van de 48 Kippievestigingen in heel Nederland op nummer twee staat.

Michael en zijn moeder weten waar ze mee bezig zijn. Is Kippie misschien bij de meeste mensen bekend om de legendarische Kippiepan die al op mening feestje of overwerkdiner is verschenen, maar bij Kippie doen ze nog veel meer.

Kant- en klaar- maaltijden
Michael heeft een heel groot assortiment kipproducten in de smetteloze vitrine liggen: "Ja, klanten weten goed dat je bij ons de lekkerste kippenpoten haalt, vijf poten voor 5 euro, daar staan we om bekend, maar we doen meer", en terwijl hij dit zegt complimenteert een oudere dame zijn personeel dat ze de kant- en klaar- maaltijden altijd zo heerlijk vindt. Een uitkomst als je niet voor veel mensen hoeft te koken, of net uit de nachtdienst komt en nog lekker warm wilt eten voor je gaat slapen.

Lekkere eurobroodjes
Jong en oud weet de winkel aan het einde van het binnengedeelte van het winkelcentrum te vinden: "De jeugd kent ons natuurlijk van de broodjes, de eurobroodjes bijvoorbeeld, met frikadel, kroket of een hamburger. En het is fijn dat we vanuit het hoofdkantoor producten aangereikt krijgen, maar het is de sport daar een eigen draai aan te geven.

Geheime saus
Zo zijn we erg trots op onze sappige beenham, zijn we ver buiten Hellevoetsluis beroemd om onze half-om-half gehaktbal en hebben we een geheime saus gemaakt. Want onze kipspeciaalsaus maken we zelf. Het is een pikante knoflooksaus die niet alleen bij onze kipgerechten past, maar het ook prima past op onze stokbroodjes. En wie er niet af kan blijven kan een fles kopen en thuis verder genieten.

Tot in de puntjes
Michael geeft grif toe dat spareribs met zorg bereid moeten worden: "Dat is best lastig, je moet ze absoluut niet koken, wij hebben daar 'steamers' voor, speciale ovens die ervoor zorgen dat het vlees mals wordt, de marinade goed doordringt en de buitenkant lekker bruin en gaar wordt."
Het is tekenend voor de manier waarop Michael met zijn bedrijf bezig is. Alles moet kloppen, hij noemt zichzelf gekscherend een controlfreak.

Met het hele team
Gelukkig hoeft hij niet alles alleen te doen. Tamara, de jonge bedrijfsleidster (23) kwam al op veertienjarige leeftijd binnen en groeide door binnen dit leuke bedrijf. "Ons hele team kijkt met een gerust hart uit naar de feestmaanden die weer voor de deur staan. Wij zijn tot in de puntjes voorbereid!"

Kip in december
Een heerlijke tijd voor Michael, de feestmaanden, hij vertelt smakelijk over parelhoenders, rollades, heerlijke maïskippen, gevulde kalkoenen en een geheime actie die hij aan het voorbereiden is waar hij nog niets over los wil laten: "Nee, ben je gek, dan breng ik anderen op een idee, maar dat laat ik jullie nog weten. Maar geloof mij maar dat het smullen wordt aan het eind van het jaar", lacht Michael.

Tweede van heel Nederland
De Kippieketen, een franchiseonderneming telt 48 vestigingen in heel Nederland en Kippie Hellevoetsluis prijkt op een prachtige tweede plaats. Hoe komt dat? Wat moet een ondernemer daar voor doen? Draait het alleen om de hoogste omzet: "Nee, integendeel, het gaat om de prijs- kwaliteitverhouding, alles telt mee. Voor ons waren de pluspunten dat we een hele schone, verzorgde winkel hebben, een heel goed en fijn team, met hardwerkende mensen die goed inspelen op de wensen van onze klanten en wat opvallend is, het toerisme helpt een handje mee."

Klanten uit de hele regio
"Mensen komen van Oostvoorne, Rockanje, uit de hele regio, ons winkelcentrum is het eerste dat je tegenkomt. Dat verklaarde onze omzetstijging in plaats van een daling wat te doen gebruikelijk is in de zomermaanden."

Sponsordoel gezocht
Michael Kijf is naast zijn werk zelf behoorlijk actief in het dorp, hij zeilt, tennist, gaat in 2020 weer meedoen aan de Roparun en wordt zelf vaak benaderd om sponsor te worden van een sportvereniging of om bij te dragen aan een goed doel, maar daar moeten natuurlijk keuzes in gemaakt worden. Daar heeft Michael iets op gevonden. Wie voor 1 december een gemotiveerd sponsorvoorstel doet via de facebookpagina of de mail wordt misschien wel het uitverkoren doel waar Kippie zich in 2019 aan gaat verbinden. Dus, aan de slag!

Kippie
Struytse Hoeck 347
3223 DE Hellevoetsluis
0181-336872
www.kippie.nl
 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant