vlnr: assistente Angelica, assistente Mariëlle, assistente Amanda, apotheker Miguel, assistente Daphne, assistente Debora, apotheker Cheryl, bezorgster Sandra, apotheker Stephanie.
vlnr: assistente Angelica, assistente Mariëlle, assistente Amanda, apotheker Miguel, assistente Daphne, assistente Debora, apotheker Cheryl, bezorgster Sandra, apotheker Stephanie. Foto: Wil van Balen

Nieuw: Service Apotheek Oude Bieb Hellevoetsluis

Actueel 4.151 keer gelezen

"Wij zijn een zelfstandige apotheek, landelijk zijn er 460 apotheken aangesloten bij Service Apotheek", vertelt apotheker Miguel Lie-Kwie. De apotheek is samen met Huisartsen De Struyten MC in het pand gevestigd waar voorheen de bibliotheek was, vandaar de naamsverwijzing 'Oude Bieb'.

Miguel werkte voorheen in Hoogvliet. 'Daar hebben wij toen een soortgelijke onderneming opgezet: Service Apotheek Oude Wal. Wij zijn door de huisartsen van De Struyten MC gevraagd om naar voorbeeld van de locatie in Hoogvliet in Hellevoetsluis hetzelfde op te zetten. Ik vind dat we hier een prachtige locatie hebben in het centrum van Hellevoetsluis met ruime parkeergelegenheid voor de deur."

Korte lijntjes
Medisch centrum De Struyten is ontwikkeld voor het gemak van de patiënt. Doordat er verschillende zorgspecialisaties bij elkaar in één gebouw zitten, profiteert de patiënt op meerdere vlakken. De zorgverleners in het medische centrum beogen een optimale samenwerking hetgeen de gehele zorg om de patiënt ten goede komt. Er is heel goed contact onderling; bij vragen loop je even bij elkaar langs. Dat is de kracht van een medisch centrum.

Apotheek Oude Bieb is op 1 september geopend na een grondige verbouwing van het hele pand. In het deel waar de apotheek is gevestigd zat voorheen het kinderdagverblijf en boven was de bibliotheek. "Wij willen dat iedereen die onze apotheek bezoekt zich comfortabel voelt. Dat klinkt misschien een beetje gek voor een apotheek, maar we vinden het belangrijk dat het geen kille ruimte is." Team Oude Bieb bestaat uit apothekers Miguel, Cheryl en Stephanie en gediplomeerd assistentes Angelica, Mariëlle, Amanda, Daphne, Debora en Sandra van de bezorgdienst.

Slimme werkwijze; geen wachttijden
Het is nu eenmaal dé klacht over apotheken: bij de apotheek moet je altijd lang wachten. "Dat willen wij niet. We zorgen ervoor dat we bijspringen waar nodig. Door de werkwijze in de apotheek slimmer te organiseren, garanderen wij dat 95% van alle recepten dezelfde dag geleverd kan worden.

"Wij willen dat de zorg voor mensen makkelijker wordt door korte lijntjes tussen alle zorgaanbieders en de patiënt"

Vrije apotheek keuze
"We werken natuurlijk niet alleen met Huisartsen De Struyten MC samen; patiënten van alle huisartsen in Hellevoetsluis kunnen hun medicijnen bij ons ophalen. Wat mensen vaak niet weten is dat je vrij bent te kiezen waar je je medicijnen op haalt. Je mag dus altijd overstappen. Het gehele medische dossier kan van de ene apotheek naar de andere worden overgedragen; het is een plicht om dit correct over te dragen."

Afhaalrobot: 24 uurs service
"Je kunt door middel van onze afhaalrobot 24 uur per dag 7 dagen in de week je medicijnen ophalen", geeft Miguel aan. Buiten of tijdens openingstijden, net wat de patiënt wil. De patiënt krijgt automatisch een sms of een e-mail met een afhaalcode. Na het intypen van de afhaalcode in het beeldscherm krijg je je pakketje. "Ouderen blijken fan van deze methode; de bediening is dan ook zo eenvoudig mogelijk gemaakt." De robot is overigens ook makkelijk te bedienen vanuit een rolstoel/scootmobiel.

"Je bent bij ons geen nummer; je hoeft dan ook geen nummer te trekken als je in de apotheek komt."

"Iedereen is natuurlijk altijd van harte welkom in de apotheek voor vragen. Mocht de patiënt niet in staat zijn om naar de apotheek te komen dan brengt onze bezorger het recept dezelfde dag nog bij de mensen thuis." De afhaalrobot wordt tevens als verkooppunt gebruikt. Dus mocht je 's nachts ontzettend hoofdpijn hebben en de paracetamol is op, dan kun je dat bij de Oude Bieb gewoon uit de muur trekken.

Eigen apotheek app
Al onze patiënten kunnen ook gebruik maken van de speciaal voor Service apotheek ontwikkelde app waarin men de medicatiehistorie kan inzien. Dit is echt revolutionair. Ook herhaalrecepten kunnen via deze app worden doorgegeven." Meld je hiervoor aan op de website: www.apotheekoudebieb.nl. Met ons Track & Trace systeem zorgen wij ervoor dat je een berichtje krijgt zodra je medicijnen kunnen worden afgehaald."

Spreekkamer & steriele ruimte
In de spreekkamer heb je rustig de tijd om instructies en een demonstratie te krijgen van een van de assistentes. "Dit gaat altijd in overeenstemming met de huisarts; het is tenslotte lastig voor patiënten als zij de instructies anders uitgelegd krijgen door de arts en door de apotheek. Steriele producten kunnen binnenkort bereid worden in een speciale ruimte; denk daarbij aan steriele spuiten en infusen.

Persoonlijk contact
Als je met apotheek 'Oude Bieb' belt dan krijg je altijd direct een van de medewerkers of de apotheker zelf aan de lijn. "Je bent bij ons geen nummer; je hoeft ook geen nummer te trekken als je in de apotheek komt. Je bent gelijk aan de beurt en wij helpen je graag. We zijn trots en dankbaar dat we de kans hebben gekregen om deze hypermoderne apotheek te mogen vestigen in Medisch Centrum De Struyten in Hellevoetsluis. Wij hopen u binnenkort te mogen inschrijven."

De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.30 uur. Vragen of wensen bespreek het aan de balie.

Woordbouwerplein 1
3224 XL Hellevoetsluis
0181 20 00 05
0181 31 59 23
assistentes@apotheekoudebieb.nl
www.apotheekoudebieb.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant