Afbeelding

Wally Preyll Rocks and Keeps on Rolling

Actueel 406 keer gelezen

Hellevoetsluis - De Hellevoetse Wally Preyll viert 2 september zijn 35 jaar jubileum in zijn geboortestad Vlaardingen. Al 35 jaar treedt hij op als de extravagante Johnny Valentino, de serieuze Walter, de Elvis imitatie genaamd Belvis en natuurlijk ook als zichzelf.

Eigenlijk houdt Wally niet zo van feestjes die om hem draaien. "Mijn verjaardag sla ik het liefst over." vertelt hij. Maar zijn jubileum belooft een echt feest te worden. Wally Preyll doet zelf ook mee. "Ik wilde namelijk niet op een stoel gaan zitten, als ik zoiets doe dan wil ik zelf ook meedoen", gaat hij verder.

Naast Wally Preyll zijn er gastoptredens van BEM, Jaimy Taylor en de band Of Course. Tijdens zijn optreden zal Wally zijn allereerste single ooit Rolling in the Disco spelen. "Die heb ik al 30 jaar niet meer gezongen, dus dat is erg leuk."

Maar wat er verder gaat komen is ook voor hem een verrassing. "Mijn vrouw weet het wel, maar die gaat natuurlijk niets zeggen." Zijn jubileum vindt om twee uur 's middags plaats in 't Prikkewater in Vlaardingen. De entree is gratis, iedereen is welkom om het jubileum mee te vieren en te genieten de optredens.

Zingen als straf
Preyll kwam er achter dat hij kon zingen tijdens de middelbare school. Van zijn schoolmeester mocht hij kiezen: of strafwerk óf een liedje zingen voor de klas. Wally lacht en vertelt: "Hij dacht eigenlijk dat hij mij hiermee voor schut zette, maar ik zong een liedje van Elvis en de hele klas viel stil. Daarvoor had ik echt nog nooit gezongen, behalve thuis, waar je stiekem met de plaat mee zong." Hier werd de kiem gelegd voor zijn 35 jaar durende zangcarrière.

Elvis met de paplepel
Dat hij in de klas Elvis zong was geen verrassing. "Mijn moeder draaide altijd Elvis, dat zit er met de paplepel ingegoten." Na zijn eerste optreden in de klas volgden allerlei schoolbandjes en talentenjachten in Vlaardingen en Rotterdam. "Overal zat ik eigenlijk in de finale"


Toppop Discolympics
In 1984 deed Preyll mee met Avro's Toppop Discolympics. "Mijn manager had me ingeschreven en ik had er een leuke dansgroep bij, de Foxy Dance Gang. Ik zong mijn eigen muziek: Rock en Roll, wat eigenlijk helemaal geen muziek was voor Toppop in die tijd."

Rolling in the disco
Wally Preyll kwam door elke voorronde en mocht uiteindelijk optreden tijdens de TV uitzending. Daar mocht hij Rolling in the Disco zingen, maar dan wel de disco variant. Dankzij het programma mocht Wally een videoclip opnemen in de Bluetiek-inn, destijds de grootste discotheek in Nederland. Later heeft hij daar ook nog opgetreden als eerste Nederlandse zanger.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant