Afbeelding
Foto: Team Enduro

Hellevoeter Niels Kerdel is "an Ironman!"

Actueel 878 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het finishen van een Ironman, voor de een is het een ultieme droom en voor de ander is het niet goed genoeg. Tijdens de Ironman in Maastricht werd geld ingezameld voor Spieren voor Spieren.

Hellevoeter Niels Kerdel had begin één doel toen hij bij het Enduroteam begon: onder de 9h30m finishen in de IronMan van Maastricht. Ruim een uur sneller dan zijn deelname in 2017.

Zwemmen, fietsen en hardlopen
Een paar maanden daarvoor klopte Niels aan bij trainer en coach Jim Doornbosch. Jim was net begonnen als trainer en coach van duuratleten en het begeleiden van Niels zou een mooie eerste opdracht zijn van zijn nieuwe trainersbestaan.

Het werd een intensief traject van begeleiding, waarin Niels en Jim geen detail hebben overgeslagen. Bijna dagelijkse begeleiding, dag-in dag-uit die duik in het zwembad, het Haringvliet in, afzien op de fiets in de polder en elke keer weer die hill reps. Alles voor dat ene doel!

Spanning en stress
Het is kwart voor 5 zondagmiddag. Ondertussen zijn onder luid applaus de winnaar en winnares binnengehaald. Het is een fantastisch feest op de Markt in Maastricht. Tussen al het feestende publiek zien we ook een paar supporters staan die van al het feest maar weinig meekrijgen. Het zijn familie, vrienden en trainer Jim die vol spanning en stress aan het parcours staan.

In slow motion
De laatste kilometers van Niels duren een eeuwigheid voor hun gevoel. De wereld lijkt in slow motion voorbij te gaan. Nog één laatste keer schreeuwen Niels zijn supporters hem toe. Niels betreedt het stadion, nog 100 meter tot die bekende finishboog. Een triatleet een Ironman zien finishen vind iedereen fantastisch, dus Niels wordt in het stadion verwelkomt met luid gejuich. De omroeper roep het al... "Niels Kerdel, you are an Ironman!"

Onder de boog
De ontlading is bij Niels te zien op het moment dat hij onder de boog doorkomt. Een paar meter verderop zien we een ontroerde trainer. Ze hebben het geflikt, 10 maanden van intensieve samenwerking zijn een enorm succes geweest. Waar zij naar toe hebben geleefd door doorzetting en toewijding en samen goed hebben volbracht.

Teamenduro voor duursporten
De een loopt een waanzinnige PR in 9 uur 24min en 35sec, wordt 17e van de 1.112 deelnemers en nog eens 4e op het NK. De ander weet dat z'n trainerswerk meer dan goed is geweest. Team Enduro is een team van atleten uit verschillende disciplines van duursport. Benieuwd naar wat het team allemaal meer doet kijk dan op www.teamenduro.nl of via facebook en instagram.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant