Afbeelding

Hockeysters HC Voorne plaatsen zich voor playoffs

Actueel 905 keer gelezen

De hockeysters van HC Voorne hebben zich door een 6-1 (1-0) overwinning tegen Prinsenbeek geplaats voor de promotiecompetitie met als inzet een plaats in de tweede klasse. Het toetje voor de vrouwen van coach Pieter de Ridder wordt aanstaande zondag op het sportcomplex Harga in toernooivorm met twee poules van vijf clubs gespeeld. De nummers één en twee van elke poule promoveren naar de tweede klasse.

Dan Rolandus

'Het team heeft ondanks de druk van het moeten winnen en de late openingstreffer heel goed gespeeld', loofde Pieter de Ridder zijn equipe dat bijna vanuit een verloren positie na de winterstop is teruggekomen waar het nu staat. 'Het fanatisme in de groep groeide met de week, het besef dat de cruciale derde plaats haalbaar was. We bleven druk houden op zowel Rapid als Spijkenisse. Spijkenisse legde het met 1-0 af tegen Rapid en wij profiteerden met de 1-2 overwinning tegen Tempo '34 waardoor we over Spijkenisse zijn heen gegaan. We hebben het tegen Prinsenbeek niet meer uit handen gegeven in de wellicht beste wedstrijd van het seizoen. Mooier kun je de competitie niet afsluiten. We willen nu als club natuurlijk doorpakken, promoveren naar de tweede klasse. Dat zou de kers op de slagroom van de taart zijn', aldus Pieter de Ridder. Joleyne de Bruijne en Brittney Hoogerwaard scoorden beiden drie keer.

Nu of nooit
'We hebben met heel goed hockey, veel druk naar voren, het creëren van kansen ons eigen spelletje gespeeld, maar gingen pas echt los na de late 1-0', sprak aanvoerster Marloes Ravenschlag over een mooie afsluiting van de competitie. 'We gaan in de nacompetitie echt voor de volle winst, het is nu of nooit.' De 25-jarige verdedigster van HC Voorne, die met haar zussen Sofie en Suzanne uit een echte hockeyfamilie komt, debuteerde op 15-jarige leeftijd in de hoofdmacht onder leiding van coach Hans van Leeuwarden. 'Ik weet nog dat we kampioen werden in de tweede klasse, maar na een jaar eerste klasse degradeerden we weer.' HC Voorne kelderde vervolgens door naar de derde klasse. Na een aantal jaren net onder de top te hebben geacteerd, staan de vrouwen eindelijk weer op de rand van de tweede klasse. 'We hebben een hecht team met een groep van vijf mensen (technische staf, DR) om ons heen dat sterk naar elkaar is toegegroeid. We hebben veel lol, maar ook fanatisme. We trainen dikwijls gericht. We hebben moeite met scoren, dus ligt de focus op de afwerking. Maar ook partijtjes in de kleine ruimte, waar we met korte combinaties proberen uit te komen. Daar hebben we uiteindelijk wel onze vruchten van geplukt.'

'Ik ben zelf niet zo van de hockeystanden bijhouden', sluit de projectmanager bij Heerlijk.nl, de culinaire website, in Rotterdam, af. 'Ik ga er elke wedstrijd vol in. In de laatste wedstrijden werd er meer druk op de groep gelegd, gezegd dat we moesten blijven winnen omdat de derde plaats nabij was. Kijk, aan het begin van het seizoen was de doelstelling te gaan voor het kampioenschap, maar dat werd na een matige eerste seizoenshelft bijgesteld. Na de winterstop zijn we (vanaf plaats zes, DR) aan een opmars begonnen, Barendrecht was inmiddels te ver weg, maar we kwamen dichterbij. Uiteindelijk hebben we het gered.' Marloes Ravenschlag ziet uit naar de playoffs. 'We spelen in Schiedam op een waterveld, dus dat wordt best even wennen. Gelukkig mogen we op de velden van Schiedam trainen, zodat we voor de nacompetitie alvast hebben kunnen wennen aan het veld. We zullen wel een aantal speelsters moeten missen vanwege vakantie. Dat neemt niet weg dat we alleen maar gaan voor de volle winst. Ik wil met promotie naar de tweede klasse na tien jaar afscheid nemen van HC Voorne. Ik woon nu al vijf jaar in Rotterdam, dus wordt het nu tijd voor een andere club', aldus de Hellevoetse, die in een lager team bij Leonidas op eerste klasse niveau hoopt te spelen. De tegenstanders van HC Voorne waren bij het ter perse gaan van dit blad nog niet bekend.

HC Voorne: Eveline Breur; Amber Moerland, Marloes Ravenschlag, Annelies van der Jagt, Joyce Homburg; Floor van Heukelen, Karlijn Westerhof, Emma Unger; Merel Geilvoet, Joleyne de Bruijne, May-Brit Bijl. Brittney Hoogerwaard, Jaimy Hoogerwaard, Marjolein Mens, Noëlle Jansen en Myke Grijzenhout kwamen ook in actie.

Foto's: Theo van Kralingen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant