Afbeelding

Sem en Robin trouwen op het gemeentehuis

Actueel 3.526 keer gelezen

Twee leerlingen van de Kring zijn afgelopen maandag getrouwd op het gemeentehuis in Hellevoetsluis.

Basisschool de Kring in Hellevoetsluis werkt met Topondernemers als wereldoriëntatie methode. Een van de thema's is: "Vlinders in je buik".
Bij dit thema gaat het over onder andere: de werking van het hart, aids, dieren versieren, de puberteit en ook de trouwen en de trouwambtenaar.

Wat doet een trouwambtenaar? Hoe word je trouwambtenaar? Waarom trouwen mensen? Waar kun je trouwen? Dit zijn zomaar een paar vragen die de leerlingen van groep 7 moet kunnen beantwoorden. Tijd voor een bezoekje aan het gemeentehuis dus. Met twee groepen 7 ging de Kring maandag op weg naar het gemeentehuis in de Vesting.

Daar stond Wally van den Berg al op hen te wachten, en nam hen mee in de wereld van een Babs. (Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand). Ze vertelde dat je door de rechter beëdigd moet worden en dat ze 1 a 2 huwelijken per maand sluit. Ze gaat naar het bruidspaar thuis om zoveel mogelijk informatie van hen te krijgen. Wat voor een type mensen zijn het, waar houden ze van en hoe hebben ze elkaar leren kennen. Dat verwerkt ze allemaal in 2000 woorden en tijdens de plechtigheid heeft ze dan een speech van ongeveer een half uur.

Nu de leerlingen er toch waren kon ze wel een plechtigheid voordoen in een rollenspel. Sem en Robin - hebben al verkering met elkaar sinds groep 3. Zij waren door school gevraagd om zogenaamd te trouwen, maar wel in een echte bruidsjurk en deftig pak. Aan alles was gedacht: getuigen, bruidsboeket, corsage en ringen.

De ouders van Sem en Robin waren als begeleiders meegefietst en wisten niet dat hun zoon en dochter zouden trouwen. Ze waren zeer onder de indruk van dit "proefhuwelijk". De twee verliefden hadden dit zelfs drie weken geheim gehouden!

Het was een bijzondere middag voor alle betrokkenen. Gelukkig voor iedereen, was het niet voor het "echie", maar de trouwambtenaar gaf wel aan, dat als het ooit zo ver zou komen, dat zij dan graag de huwelijksvoltrekking wil doen. 

Foto's: Wil van Balen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant