Hoe kan de bereikbaarheid van Hellevoetsluis verbeterd worden?
Hoe kan de bereikbaarheid van Hellevoetsluis verbeterd worden?

TipHellevoetsluis.nl vraagt uw mening

Actueel 665 keer gelezen

Hellevoetsluis krijgt een burgerpanel. Iedereen vanaf 16 jaar kan via dit panel zijn of haar mening geven over actuele thema's in onze gemeente. Groot Hellevoet is hiervoor een samenwerking aangegaan met onderzoeksbureau Toponderzoek.

Aanmelden is nu al mogelijk op http://www.TipHellevoetsluis.nl. Bij driehonderd deelnemers wordt gestart met het verzenden van vragenlijsten, maar de hoop is dat heel veel meer mensen zich aanmelden zodat actuele thema's een podium krijgen bij een breed publiek. De verwachting is dat nog deze zomer de eerste onderzoeksvragen kunnen worden verstuurd.

Raadpleging
Hoe moet het nu verder met het hondenpoepbeleid in Hellevoetsluis? Hoe kan de Vesting nog leuker worden gemaakt voor inwoners en toeristen? Hoe kan de bereikbaarheid van Hellevoetsluis worden verbeterd? Hoe moeten groenzones volgens u worden ingevuld? Zomaar een paar vragen die voorgelegd kunnen worden. Maar denk bijvoorbeeld ook aan vragen over het parkeerbeleid, onderwijs, zorg, openbaar vervoer, straatverlichting en onderhoud aan wegen.

Wat wil Hellevoetsluis?
'Raadgeving is het doel, het gaat niet om een opiniepeiling', benadrukt Martijn Hulsen, eigenaar van onderzoeksbureau Toponderzoek. 'Als je de inwoners in een onafhankelijk burgerpanel om raad vraagt, dan krijg je een beter beeld van hoe de gemiddelde inwoner denkt. De resultaten kunnen de basis vormen van iets waar de gemeenschap beter of mooier van wordt'.

Het platform draagt de naam http://www.TipHellevoetsluis.nl, waarbij Tip staat voor Transparant Inwoners Panel. Iedere inwoner van de gemeente Hellevoetsluis die ouder is dan 16 jaar kan zich bij het panel aansluiten. Dat geldt eveneens voor diegenen die buiten de gemeente Hellevoetsluis wonen, maar binnen de gemeentegrenzen werkzaam zijn. Deelnemen is eenvoudig. Meld jezelf aan via http://www.TipHellevoetsluis.nl en vul de vragen in over onder meer leeftijd, postcode en gezinssamenstelling. Daarop toetst Toponderzoek de representativiteit. Hulsen: 'Het is aan ons om te zorgen dat het statistisch allemaal klopt. Daarom hanteren wij de gestelde onderzoeksrichtlijnen.'

Meedoen is eenvoudig
Elke deelnemer krijgt enkele malen per jaar een tiental vragen voorgelegd. De tijd die het invullen van de vragenlijst in beslag neemt, is slechts enkele minuten. De onderzoeksresultaten worden via http://www.TipHellevoetsluis.nl kenbaar gemaakt. Tevens worden de resultaten gebruikt voor artikelen in Groot Hellevoet zodat u goed op de hoogte wordt gehouden. Gemeente, verenigingen en commerciële partijen kunnen het panel ook raadplegen. De eigenaar van Toponderzoek heeft inmiddels in ruim zestig gemeenten een burgerpanel opgezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant