Afbeelding

FC Vlotbrug wil tweede elftal impuls geven

Actueel 1.275 keer gelezen

FC Vlotbrug is er op het Sportpark Kooistee niet in geslaagd om tegen OVV voor een verrassing te zorgen. De formatie van trainer Tom Larssen verloor met 0-4 (0-3) van de ongeslagen kampioen in de vierde klasse G.

Dan Rolandus

'We hebben in de eerste helft zeer verzorgd en goed op balbezit gespeeld, maar hebben de goals juist in die fase wel heel makkelijk weg gegeven', zat Tom Larssen met een dubbel gevoel. ÓVV is de terechte kampioen, maar we kregen ook van hen de complimenten, snapten niet dat wij zo laag op de ranglijst staan. In de tweede helft zat er niets meer in.'

Rampjaar
FC Vlotbrug was met veel enthousiasme aan de competitie begonnen, wilde het terrein in de derde klasse zo snel mogelijk herwinnen. 'De ambities waren groot, maar het is heel simpel, het was een rampjaar', erkende de trainer van FC Vlotbrug de teloorgang van zijn ploeg. 'We hadden een goede selectie, maar als er zes/zeven spelers wegvallen is dat wel een beetje veel. We speelden desondanks verzorgd voetbal, maar dat mondde niet uit in prestaties. Achteraf moet je het seizoen zien als een overbruggingsjaar.'

De club uit Hellevoetsluis-Oost kijkt voor het voetbaljaar 1918/'19 met nieuwkomers Ervin Terzic, Brend de Neef (beiden Nieuwenhoorn A1), Oussama Nhari (Brielle), Thomas Melching (Hellevoetsluis), Wesley van der Heide (Spijkenisse 3) en Mitchell de Zeeuw, Jordy Braber, Nino Noordijk en Danny Browne, die allen op het oude nest terugkeren, naar boven. Slechts Timo Buijs keert de geel-zwarten de rug toe, maar dan wel om te studeren in Rotterdam. 'Daar ben ik blij om.

De ploeg blijft verder intact en met de versterkingen erbij willen we graag promoveren naar de derde klasse, dus moeten we minimaal meedoen voor een periode. Het is niet te hopen dat we het, zoals in de laatste jaren met Sportclub Feyenoord, Nieuwenhoorn en OVV weer tegen een uitgesproken kampioen moeten opnemen.'

Tweede elftal
FC Vlotbrug heeft een periode in zwaar weer gezeten. 'Enkele jaren geleden nog was het de grootste club van Hellevoetsluis', gaat Tom Larssen verder. 'We hebben het na de degradatie een moeilijke periode gehad, hadden een klein bestuur en je zag ook dat het ledenaantal sterk kelderde. De club zat in zwaar weer, maar nu merk je aan alles dat de vereniging weer opbloeit. De kentering is er met een nieuw bestuur en Evert Taal weer als voorzitter. Er zijn nu alweer zestig leden bijgekomen. Op sportief gebied hebben we een team dat kan groeien, maar het is wel zaak dat we weer met een tweede elftal de competitie ingaan. De doorstroming van de jeugd naar de selectie laat nog enkele jaren op zich wachten, maar de onderbouw tot en met de B-jeugd is goed. Over de hele linie is dat positief.

We hebben nu negen nieuwe spelers bij voor de selectie, maar voor de breedte en het tweede elftal zouden we graag nog vijf spelers aan de selectie willen toevoegen.' FC Vlotbrug heeft met enthousiaste trainers als een Tom Larssen, die als enige Spijkenisse A1 als enige amateurclub destijds naar de eerste divisie loodste en Zuidland van de vierde naar de eerste klasse bracht, en Piet van Holst twee ervaren trainers, die het klappen van de zweep kennen. 'We hebben altijd met een grote groep getraind, trainen samen met zowel het eerste als het tweede elftal. De spelers vallen bij ons niet in een gat. Daarom trainen we ook gezamenlijk.

Je moet het geheel zien als één team. Je merkt het ook langs de lijn. Speelt, zoals vorig jaar het tweede team, dan staat het eerste elftal langs de lijn hen aan te moedigen. De saamhorigheid is groot. We hebben gewoon een tweede elftal nodig om de jongeren klaar te stomen voor het eerste team. We hebben het dieptepunt nu achter ons gelaten en kijken nu alweer vooruit', aldus Tom Larssen, die alweer aan zijn vijfde seizoen gaat beginnen op de Kooistee.

FC Vlotbrug: Jeremy Verschoor; Timo Buijs, Bram Scheringa (62. Jordy Hendriks), Lars Stuifzand, Sander de Reus (46. Firmin Ilmer); Sjors Allersma, Siméon Seghers, Jordi van der Kooij; Evan Gomes Soares (70. Clint van de Veerdonk), Rick Eldering, Gijs Vermeer.

Foto's: Theo van Kralingen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant