Afbeelding

Kinderen toch welkom op kerstdiner

Actueel 3.208 keer gelezen

Donderdag ontving het Groot Hellevoet een mail van Agnes Oosterboer waarin zij haar verontwaardiging uitsprak over de gang van zaken omtrent het kerstdiner op OBS de Wateringe in Hellevoetsluis.

Er zouden enkele kinderen zijn uitgesloten van het jaarlijkse kerstdiner omdat hun ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet zouden hebben betaald. Agnes schrijft: "Verleden week hebben een aantal kinderen in de klas een brief overhandigd gekregen met deze mededeling, je begrijpt dat ook dit tot vervelende taferelen onderling leidde. Kinderen werden hier op aangesproken en gepest, hun ouders hadden tenslotte niet betaald.

We weten van een aantal ouders dat ze nu na 20 dec van hun huurtoeslag alsnog de vrijwillige bijdrage gaat betalen, zodat hun kinderen niet buiten de boot vallen. Want als ouders wil je dat niet toch? Kinderen zijn boos op hun vader/moeder want er is niet betaald, hoe leg je het je kinderen uit, dat je iedere maand eigenlijk net te kort komt. Maar het is voor iedereen een dure en lange maand, en het betalen van je toeslagen betekend aan het einde van de maand tekort komen en nieuwe problemen creëren. Ouders wordt het mes op hun keel gezet, in een tijd waarin we juist naar de ander zouden moeten omkijken".

Agnes - toch wel zo'n beetje de buurtmoeder rond de Bremstraat waar de school gevestigd is - besloot het heft in eigen handen te nemen samen met de moeder van een van de schoolkinderen. "Doortje de Kramer en ik organiseren donderdag avond 21 december een kerstdiner voor de kinderen van basisschool de Wateringe die buitengesloten worden van het kerstdiner bij ons in de Buurtkamer".

Toen dit naar buiten kwam escaleerde de zaak. De school was niet alleen verbolgen over het feit dat de dames met het verhaal naar buiten waren gekomen maar Doortje werd per direct uit de oudervereniging gezet. Zij had de zwijgplicht verbroken. De school stuurde Agnes een mail: "Wij betreuren uw actie. Ook betreuren wij het feit dat u op geen enkele manier navraag doet bij school over het hoe en waarom van ons besluit of over hoe dit besluit tot stand is gekomen".  "Ik weet genoeg" aldus Agnes die de brief heeft gelezen die de desbetreffende ouders mee naar huis hebben gekregen. Punt blijft dat er zo'n 7 kinderen worden uitgesloten van een kerstdiner en dat allemaal vanwege een vrijwillige ouderbijdrage die niet betaald is". 

Na alle ophef en de enorme online aandacht in een landelijke krant besloot de school toch overstag te gaan en zijn alle kinderen welkom op het kerstdiner. De school geeft de volgende reactie: "het betreft hier een interne aangelegenheid waarover wij verder geen mededelingen kunnen doen vanwege de privacy van kinderen en hun ouders."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant