René van der Gijp feliciteert nieuwe eigenaar Eric de Kruijf
René van der Gijp feliciteert nieuwe eigenaar Eric de Kruijf

René van der Gijp heropent Wijnhandel & Slijterij La Bouteille

Actueel 3.818 keer gelezen

Zaterdag 16 december was het extra druk op winkelcentrum de Struytse Hoeck vanwege de officiële heropening van slijterij La Bouteille door niemand minder dan voetbal celebrity René van der Gijp.

De oud prof-voetballer, voetbalanalist en tv-persoonlijkheid kwam, samen met zijn vriendin, naar Hellevoetsluis om daar het lint door te knippen van de winkel van Eric de Kruijf. Eric heeft op 1 oktober Wijnhandel & Slijterij La Bouteille op de Struytse Hoeck overgenomen van Dick Mol. De ondernemer uit Barendrecht stortte zich met veel enthousiasme op zijn nieuwe avontuur in de Vestingstad. Zaterdag werd de overname gevierd met een hernieuwde feestelijke opening.

Echte Gijp fans
"Ik ken Eric al lang" vertelt René van der Gijp "al zo'n zes jaar vanaf de tijd dat ik bij hem in de zaak, de Gall & Gall in Dordrecht, kwam. Ik wens hem veel succes en ik weet zeker dat het wel goed gaat komen." Van der Gijp is al jarenlang wekelijks tafelheer en voetbalanalist bij Voetbal Inside en onlangs won zijn boek 'De wereld volgens Gijp" de NS Publieksprijs voor boek van het jaar 2017. "Ik vind het geweldig dat René dat tijd heeft genomen om naar Hellevoetsluis te komen. Dat stel ik echt op prijs" geeft Eric aan. Familie, vrienden, bekenden, oud-collega's van Eric uit Dordrecht, oud-collega's van Dick, winkeliers van de Struytse Hoeck, veel klanten en natuurlijk echte fans van René van der Gijp waren op de feestelijke opening afgekomen.

Klanten die na de officiële openingshandeling de winkel binnenkwamen om een kijkje te nemen werden uiteraard hartelijk door René ontvangen. "Niet alleen maar kijken hè lieverd, ook kopen", met zijn onvervalste Dordtse accent. "Ik ben nog nooit in Hellevoetsluis geweest, maar het is echt een ontzettend druk plaatsje, leuk."

Overweldigend
Voor Dick Mol was het officieel de laatste dag bij La Bouteille. Op 16 december, 25 jaar geleden, begon hij slijterij en wijnhandel La Bouteille op de Struytse Hoeck. "We sluiten het op deze manier mooi af. Er zijn veel klanten van het eerste uur gekomen. Veel vrienden en familie, het is overweldigend. Ik had het niet zo druk verwacht. Ik weet nog niet wat ik ga doen nu het officieel is. Ik ben een beetje aan het hobbyen maar ik heb nog geen plannen gemaakt. Eerst dit jaar afsluiten en dan lekker genieten."

Op een nieuw begin
Beide mannen konden het glas heffen en toosten op een nieuw begin voor beiden. Eric die de bekende slijterij en wijnhandel van Dick gaat voortzetten en Dick  kan nu gaan genieten van zijn vrije tijd met zijn echtgenote en zijn gezin. Buiten in de partytent werd nog lang nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant