Afbeelding
Foto: Sandra Radings

Hang uw diepste wens in de wensboom

Evenement 853 keer gelezen

De prachtige kerstboom in de vesting is een groot succes. Dit jaar tovert Hellevoetsluis de kerstboom op Lichtjesavond, aanstaande vrijdag 15 december, om tot wensboom.

De gemeente doet dit omdat kerst niet alleen een periode is waarin mensen bij elkaar komen om feest te vieren. Het is ook een periode waarin veel inwoners nadenken over vraagstukken als eenzaamheid, depressie, gezondheid en het meedoen aan de samenleving. Wat is er dan mooier om juist in deze tijd een wens uit te kunnen spreken voor een ander?

Om het gevoel van saamhorigheid te versterken en alvast de kerstsfeer te proeven kan elke inwoner vanaf Lichtjesavond het hele weekend een persoonlijke wens voor een ander in de boom hangen. Droom groot, maar wens klein. Uit alle wensen kiezen de burgemeester en de wethouders elk een ludieke, unieke of liefdevolle wens die zij begin 2018 zullen waarmaken.

Wethouder Margriet den Brok is heel blij met deze boom: "De 'Fijn je te zien-wensboom' in Hellevoetsluis is een prima initiatief waarbij verschillende organisaties en de gemeente samenwerken om wensen van Hellevoeters uit te laten komen. Ik hoop dat veel inwoners gebruik maken van de kans om via een wens in de wensboom iets moois te kunnen betekenen voor een ander."

Lichtjesavond is dit jaar op vrijdag 15 december. Om 20.00 uur wordt de kerstboom ontstoken op het plein voor de Waag in de Vesting. Burgemeester Junius heeft de eer om de lichtjes aan te steken.

U kunt tijdens die avond en op zaterdag 16 en zondag 17 december in een sfeervolle pop-up huiskamer plaatsnemen om uw wens op een kaartje te schrijven, die we daarna in de boom hangen. Om van de 'Fijn je te zien'-wensboom een succes te maken slaan veel partijen de handen ineen. De organisatie van Kerst in de Vesting heeft het idee voor de wensboom warm ontvangen en opgenomen in het programma.

Jong en Vrij zorgt voor de kerstballen. Het Jongerenwerk, SBO, Push maken de sfeervolle pop-up woonkamer. Verheij Integrale groenzorg sponsort hoogwerker voor de kerstboom. De Hellevoetse adviesvangers, HIT Hellevoetsluis en de Hellevoetse Young Professionals (jonge ambtenaren) zijn aanwezig om inwoners te ontvangen en te helpen bij het invullen van de wensen.

Kijk voor meer leuke activiteiten in Hellevoetsluis ook in de online agenda van www.groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant