Afbeelding

KDO-Sport turnster Lynn 2e van Zuid-Holland

Actueel 1.044 keer gelezen

De districtswedstrijd kwam voor de KDO-Sport turnsters al vroeg in het seizoen. Op 25 en 26 november kwamen 12 dames in actie in Bergschenhoek. Mara Doornhein, Bridget Peters en Quinty Spel turnen dit seizoen een divisie hoger, een mooie uitdaging.

De oefeningen zitten er nog niet helemaal in, maar ze hebben een goed begin gemaakt. Bridget werd 19e, Quinty 13e en Mara 10e. Sara Verkerke turnde na een langdurige blessure, weer haar eerste wedstrijd bij de senioren in de 2e divisie. Met nog wat punten ter verbetering, kan ze tevreden zijn over haar wedstrijd.

Tegelijkertijd turnde Colinda Kievit bij de senioren 3e divisie in de andere baan. Colinda moest promoveren en ging zowel een leeftijdscategorie als een divisie omhoog, een flinke stap. Ze laat goede ontwikkelingen zien en knokte om alles tijdens de wedstrijd te laten lukken. Zowel Sara als Colinda eindigden op de 15e plaats in hun categorie.

De instappers turnden zondagochtend een nette wedstrijd. Feline Plune was even de weg kwijt op vloer, maar gaat steeds strakker turnen en liet een mooie salto zien op sprong, ze werd 15e. Marit Pietjouw was niet helemaal fit, maar gaf alle energie die ze nog had en stond mooi stabiel op de balk. Ze greep net naast de medailles en werd 5e. Lynn van den Boogert liet hoge zwaaien aan de rekstok zien en ruime sprongen op de andere toestellen. Ze had wel 1 val van balk, maar won toch zilver!

De overige senioren 3e divisie sloten het turnweekend in Bergschenhoek af. Mariska Werring (13e) had als doel om overslag salto op vloer te turnen en dit is gelukt. Anouk Slockers (17e) was stabiel op balk en vloer en behaalde de hoogste score op sprong, aan haar brugoefening wordt nog gewerkt. Sophie van Seters en Aranka Looij turnden beiden een nette meerkampwedstrijd, ze eindigden op de 5e en 6e plaats.

Op 10 december was het de beurt aan Tessa Brakel en Joleine van Es in Rotterdam. Voor deze turnsters was het een mooie oefenwedstrijd om te zien, waar ze staan en waar ze nog aan kunnen werken. Tessa eindigde bij de pupillen 1 N1 op de 6e plaats. Joleine gaat dit seizoen een mooie uitdaging aan en turnt bij de senioren in de 1e divisie, met een goede start werd ze 10e.

We gaan hard aan de slag, zodat de dames stappen kunnen maken in hun programma om een beter ranking te halen in de volgende wedstrijd, waarna de doorstroming naar finales bekend

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant