Afbeelding

Jump '80 na overwinning klaar voor topduel

Actueel 678 keer gelezen

De basketballers van Jump '80 hebben in de sfeervolle Fazant de generale repetitie betreffende de topconfrontatie met Lokomotief met een klinkende 84-40 (24-15, 17-13 (41-28), 20-10, 23-2) overwinning tegen LUSV Basketbal 2 met vlag en wimpel doorstaan.

'De wedstrijd tegen LUSV was er één waar het ergens om ging en wij hebben met een ruime overwinning laten zien waar dit team toe in staat is', blies coach Ronald de Rijke de loftrompet over zijn manschappen. 'We hebben de basis voor de zege gelegd in de eerste helft en hebben LUSV vervolgens in het tweede deel qua fysiek, intensiteit, conditioneel en agressie zowel aanvallend als verdedigend volledig gedeclasseerd. Ik zeg het niet snel, maar ik heb als coach staan genieten.

Dit was een team met de wil om als een echt team te willen winnen. De sfeer met een volle tribune hielp de spelers ook een handje. De spelers kregen daar een boost en vertrouwen van, was mooi om de wisselwerking met het publiek mee te maken.' Jump '80, dat de derde plaats bezet in de tweede klasse B op vier punten van koploper SV Argon, speelt aanstaande zaterdag in de Van Zweedenhal in Rijswijk de topper tegen Lokomotief 3.

Jump '80: Pieter den Braber (15 pnt.), Demian Dortmundt, Sergei Jazev (10 pnt.), Olaf Schreiber (4 pnt.), Cristian Tincu (7 pnt.), Kilian Wijers (9 pnt.), Mark de Romph (13 pnt.), Remy Daal, Jorn Dries (6 pnt.), Mark van der Lugt (20 pnt.).

Foto's: Theo van Kralingen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant