Afbeelding

Leo Blok ontvangt Jan Blankenspeld

Actueel 1.247 keer gelezen

Leo Blok heeft als hoofdredacteur afscheid genomen van Groot Hellevoet. De laatste krant van zijn hand is vandaag in Hellevoetsluis op de deurmat gevallen.

En niet zomaar een laatste krant. In de krant een geheime bijlage waar Blok niets van wist, vrienden en (oud)collega's schreven wat zij zo opmerkelijk aan deze man vonden de afgelopen jaren. 40 jaar drukte Leo met veel verve en plezier een stempel op zijn krantje en voor velen was hij ook gewoon Groot Hellevoet.

Onder valse voorwendselen werd Leo naar het gemeentehuis gelokt in de veronderstelling dat hij een interview had met de burgemeester.  Toen ze hem mee naar boven nam naar de trouwzaal en hij daar zijn familie, vrienden en collega's zag zitten begon er wel wat te dagen. Maar dat hij de Jan Blankenspeld zou krijgen? Dat had hij zeker niet verwacht.  Mevrouw Junius speldde het kleinood op en de afscheid nemende hoofdredacteur was zichtbaar trots. "Dit betekent echt heel veel voor mij...". 

Het zal wennen worden, de krant zonder Leo Blok; voor beide partijen. Maar Leo weet al wat hij met zijn vrije tijd gaat doen. "Ik heb mijn gitaar al uit het stof gehaald en kijk er onder andere erg naar uit om meer tijd aan mijn muziek te besteden. Ik ben niet helemaal weg hoor. Ik blijf mijn columns schrijven en ook politiek Hellevoet is nog niet van mij af".

Volgende week kunt u in onze krant een uitgebreid verslag lezen over deze man en deze mooie middag. Nu kunt u alvast mee kijken via de foto's

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant