Afbeelding

World Predator Classic van start

Actueel 383 keer gelezen

Het Haringvliet is de komende dagen het strijdtoneel van de World Predator Classic. Er zal drie dagen lang op roofvis gevist in drie categorieën: Boot, Kayak en Streetfishing. Dinsdagavond werd het evenement op feestelijke wijze geopend. Vanaf het tijdelijke hoofdkantoor in Droogdok Jan Blanken werd gestart met een botenparade. Deelnemers hadden er de grootste lol in het toekijkende publiek op de brug over de haven een nat pak te bezorgen. Kattekwaad wat met dit warme weer met een grote glimlach ontvangen werd.

Vervolgens de vlaggenparade, waarbij de deelnemende landen met hun vlaggen vanaf het Droogdok naar het Havenhoofd liepen met de muzikale omlijsting van Sempre Crescendo. Wat een verschil met vorig jaar toen de regen nog met bakken uit de hemel kwam. Nu was het een meer dan prachtig gezicht. Al die deelnemers met hun vlaggen langs een haven vol met boten, heerlijk in de zon.

Niet gek ook dat een zeer trotse burgemeester Junius - die een aardig woordje buiten de deur blijkt te spreken - graag het woord richtte tot de deelnemers. Trots is ze om zoveel mensen in ons mooie Hellevoetsluis te zien. En trots is ze dat organisator Ross Honey voor de vierde maal Hellevoetsluis heeft uitgekozen om dit internationaal vermaarde evenement te laten plaats vinden. Ze heet iedereen van harte welkom en vertelt wat een geweldig gezicht ze het vind om te zien hoe al die vissers eigenlijk een beetje Hellevoetsluis overnemen. Ze wenst iedereen een mooie, en succesvolle wedstrijd en drukt hen nog even op het hart vooral niet hun zonnebrandcremes te vergeten: there are Sunny days ahead.

Ross Honey is heel blij met het warme welkom en de grote opkomst: bijna 400 vissers die mee doen uit veel verschillende landen. Ongelooflijk  steeds weer de internationale interesse naar dit evenement. Hij vertelt ook hoe jaar na jaar de Hellevoetse bevolking de deelnemers steeds weer in hun harten sluit en weet dat ook dit jaar iedereen weer een geweldige tijd zal hebben. Vorig jaar ging Finland er met de overwinning vandoor. Hij is dan ook zeer benieuwd of zij hun titel kunnen verdedigen of dat er over drie dagen een nieuwe winnaar uitgeroepen wordt.

Dan rest hem alleen nog iedereen heel veel succes te wensen de komende dagen en natuurlijk: many tight lines. Door de kanonnen te laten bulderen is World Predator Classics dan ook echt geopend.

Elke ochtends rond 09:00 uur zullen de grote hoeveelheid boten vanaf de Vuurtoren vertrekken. De streetfishers kunt u overal tegenkomen in Hellevoetsluis. En via de Facebook pagina worldpredatorclassic wordt u op de hoogte gehouden van alles rondom de wedstrijd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant