Afbeelding

Helinium leerlingen beloond voor knappe stage

Actueel 1.017 keer gelezen

Vrijwilligerswerk door jongeren van Helinium in samenwerking met Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis/PUSH heeft veel mensen, van jong tot oud veel plezier bezorgd.

Vroeger heette dat een Maatschappelijke Stage en tegenwoordig is daar het woord 'Burgersschapsstage' voor bedacht. Het gaat natuurlijk gewoon om leerlingen van het middelbaar onderwijs ( in dit geval Helinium) kennis te laten maken met de maatschappij in veel verschillende facetten.

Door heel Hellevoetsluis
De leerlingen waren actief op een beauty dag bij de Herbergier, waar ouderen wonen, regelden een heerlijke lunch voor bewoners en deelnemers bij Zuidwester en verzorgden Kabouterlessen op de Kinderboerderij. Maar ook organiseren van een bingo in het Hart van Hellevoet en gidsen op de Buffel en Noordhinder.

Vooral de speelmiddagen in de verschillende buurten werden druk bezocht bij Buurthuis de Ploegschaar, de Buurtkamer in de Bremstraat en in het Wilde Weide Speelbos aan de Atalanta. Bij de Tweede Kans werd een modeshow gelopen en Het Schrijverke kon ook rekenen op een ploeg enthousiaste leerlingen en creativiteit van Stichting Dogma en hulp aan de doeken van Korenmolen de Hoop. Een kijkje in de maatschappij, leren wat ervoor komt kijken als je iets moet organiseren en misschien wel de vrijwilligers van de toekomst. Op vriijdagmorgen werden ze op het gemeentehuis ontvangen door wethouder Hans van der Velde die de leerlingen hun verdiende certificaat overhandigde. Een drukke week die niet alleen veel instanties een plezier deed, maar zeker ook de jongeren zelf die deze bijzondere kennismaking met het echte leven een positieve belevenis vonden

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant