Afbeelding

Nieuwenhoorn grijpt promotiekans met beide handen aan

Actueel 1.079 keer gelezen

Rotterdam- Doelman Sander van Eck zou afgelopen zaterdag op de evenementendag van Nieuwenhoorn zijn afscheidswedstrijd krijgen met sterren uit de toenmalige zondag hoofdklasse en daaraan gekoppeld de grote feestavond.

Dan Rolandus

Welnu de geplande afscheidswedstrijd werd opgeschoven naar een nog onbekende datum, maar de grote feestavond op het sportpark aan de Rijksstraatweg bleef staan. En werd op grootse wijze feest gevierd, want de hoofdmacht van Nieuwenhoorn kreeg na de uitwijzing van Haaglandia een herkansing. De equipe van Steef Buijs greep deze kans met beide handen aan, want na een zinderende wedstrijd op het sportpark van Leonidas in Rotterdam tegen RCL promoveerde de ploeg middels een 3-4 (1-0 rust en 2-2 eindstand) overwinning na verlenging alsnog naar de eerste klasse. 'Het hele verhaal is dat we met een wisselvallig seizoen en ook nog eens via een herkansing tegen RCL zijn gepromoveerd naar de eerste klasse', doelde Steef Buijs op het chaotische en zinderende verloop van de competitie. 'De periode dat het wat minder ging had ook te maken met de afwezigheid van Jan Tuitel, die kampte met problemen aan beide knieën. Daardoor was ik genoodzaakt om enkele mutaties door te voeren. Dat heeft ook zo zijn weerslag gehad. We wonnen na de winterstop vijf wedstrijden op rij, kwamen na een inhaalrace ook nog naast Heerjansdam, maar verspeelden de tweede periode na een 1-0 voorsprong tien minuten voor tijd met 1-2 tegen Strijen. Dat was een zware tegenvaller, maar twee weken later winnen we na een geweldige wedstrijd met 3-0 van Heerjansdam. Vervolgens komt het verhaal Hellevoetsluis waarin we een 2-0 voorsprong verspeelden. We zijn vervolgens op basis van kracht en instelling door Hellevoetsluis met 2-3 verslagen. In de laatste wedstrijd werden we door een overwinning op NSVV dan toch tweede in de tweede klasse. We stappen de nacompetitie in tegen Valken met een gelukkige overwinning, maar thuis overliepen we hen in een fantastische wedstrijd. Thuis tegen DCV waren we geen schim meer van de wedstrijd tegen Valken, kregen verdiend een pak slaag. We hebben er in de uitwedstrijd op een waardige manier nog wat van willen maken, maar het seizoen was over. Desondanks mag je dan toch spreken over een prima jaar', aldus de analyse van de trainer van Nieuwenhoorn over een bewogen seizoen tot aan de uitschakeling tegen DCV.

Herkansing
Maar Nieuwenhoorn was nog niet klaar, want het kreeg door de uitsluiting van het Haagse Haaglandia, wat overigens al zeer lang bekend was, na een telefoontje van de KNVB op het allerlaatste moment (maandag 12 juni) een herkansing om via RCL uit Leiderdorp alsnog de stap naar omhoog te maken. Het zou 120 minuten lang een bloedstollende wedstrijd worden. Door treffers van Jordy Braber (1-1), Jordy Braber (1-2), Sevket Kasaroglu (2-3 na verlenging) en Ayrton Verlaan (2-4 na verlenging) greep Nieuwenhoorn zijn allerlaatste kans in snikheet Rotterdam met beide handen aan: 3-4. 'Toen we het bericht kregen, maalde het in onze hoofden dat we deze kans moesten pakken', gaat Steef Buijs verder. 'We hebben zo snel mogelijk alle spelers benaderd, Ryan Purvis van A1 gevraagd om erbij te komen en zijn aan de slag gegaan. Ik was op de dinsdagavondtraining verhinderd, maar Richard (Venneker, DR) en Jordy (zoon van Steef, die met Sydney FC kampioen van Australië is geworden, DR) hebben op die avond wel een team neergezet, dat eigenlijk niet wilde, maar ook niet kon verliezen. Donderdagavond zag de hele groep er prima uit, dus hadden we voor de wedstrijd tegen RCL een prima week gehad.' Slechts Corly Bazoer (geschorst) en Tommie van Schaijk (vakantie) ontbraken in de selectie. 'We hebben in deze thriller aardig gespeeld, het werd bij 4-3 nog even spannend, maar de ontlading was groots. We hadden een groep van zestien man, maar die hebben allen met een Nieuwenhoornhart gestreden om deze topprestatie te bereiken.'

Tegenwerking
De weg naar de eerste klasse verliep overigens niet zonder slag of stoot, daar ging het hele seizoen door héél véél zelfwerkzaamheid van de technische staf (Steef Buijs, Hans en Richard Venneker) aan vooraf. 'We hebben heel veel tegenwerking gehad van de jeugdtrainers van de A-groep en de jeugdcoördinator', sluit Steef Buijs, al 24 jaar hoofdtrainer, af. 'Niemand wilde zich inzetten om met het eerste elftal, toch het vlaggenschip binnen de vereniging, het hoogste haalbare na te streven. Wij hebben onze ruggen recht gehouden. Er zijn teveel dingen gebeurd rond het finetunen inzake de selectie van het eerste elftal. Zo hebben we de 17-jarige Danique Wolters er in het verloop van de competitie zelf bijgehaald, in plaats dat deze talentvolle speler ons werd aangedragen. Maar ook een Ryan Purvis. Dat zijn wel spelers, die eraan komen. Wij hebben door toedoen van mensen zonder enige voetbalvisie nooit de kans gekregen om deze jongens bij de selectie te halen. Deze groep echte Nieuwenhoornaars gaan nu hun geluk beproeven op 1500 meter van Nieuwenhoorn. Wij hebben de promotie met onze eigen staf neergezet. Daarnaast waren onze voorzitter (Gerry Daalhuisen, DR) en sponsor Ruud (Ruud Bakker Bouw/Wellness Solar, DR) altijd positief. Mensen, die met daarbij een kleine kern aan vrijwilligers ons er doorheen hebben gesleurd om de kar te trekken. Dit is de mooiste beloning voor de spelers en de mensen die heel en ziel en zaligheid voor de club geven. Het komende seizoen krijgen we met de nieuwe spelers en de doorstroming van de jeugd een brede en goede selectie om daarmee de eerste klasse in te stappen', aldus verklaarde trainer Steef Buijs, die samen met Hans Venneker en Richard Venneker in acht jaar tijd liefst vijf promoties hebben bewerkstelligd, de bereikte promotie naar de eerste klasse.

Prestatie
'Degene die net met voetballen zijn gestopt, Danny Kraijema en Sander van Eck, moesten alsnog op hun oude dag hun voetbalschoenen opzoeken. De ogen van de 17-jarige Ryan Purvis vielen wijd open toen hem tijdens de training van de A1 gevraagd werd of hij mee wilde doen. Aansluiten bij het eerste elftal in een echte beslissingswedstrijd overkomt niet iedereen', loofde voorzitter Gerry Daalhuisen de mannen, die zich opnieuw moesten opladen voor het moment suprême. 'De promotie naar de eerste klasse is een prestatie van formaat. Toen wij als bestuur aantraden zijn we project EilandsGlorie gestart. De doelstelling was binnen vijf jaar de eerste klasse te bereiken. Dat we deze prestatie binnen drie jaar al voor elkaar hebben gekregen is heel mooi. We hebben hard gewerkt, een vereniging met ambitie besturen gaat niet vanzelf. We hebben diverse hobbels moeten nemen en zijn op de goede weg. Er ligt nu een goede basis om verder te bouwen. Bereiken van de eerste klasse is één, maar uitgroeien tot een stabiele eersteklasser is nu het volgende doel. Dit succes is van en voor iedereen die Nieuwenhoorn een warm hart toedraagt', sprak de voorzitter nogmaals zijn trots uit.
Nieuwenhoorn: Wouter Bloothoofd, Steven Pieternella, Danny Kraijema, Regilio van Buuren, Merijn Wolters, Brian Smits (110. Jan Tuitel), Jordy Braber, Danique Wolters (70. Tom Sleeuwenhoek), Brandon Nooitmeer (78. Ayrton Verlaan), Ailton Lima Silva en Sevket Kasaroglu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant