Met meer dan 40 lelievletten werd de wedstrijd gevaren.

Succesvolle 12-uurs zeilrace voor scoutinggroepen

Actueel 363 keer gelezen

Afgelopen weekend vond de 12-uurs zeilrace plaats op het Brielse Meer. Een jaarlijkse scoutingwedstrijd voor waterscoutinggroepen uit onze regio. Dit jaar was de 37ste editie, georganiseerd door de Wedstrijd Commissie vanuit Admiraliteit 14.

Met meer dan 40 lelievletten werd de wedstrijd gevaren. Een wedstrijd van 22.00uur tot 10.00uu. Met als doel zoveel mogelijk rondes varen over de Brielse Maas. Na de spectaculaire LaMansstart, waarbij de vletten vanaf de kant het water op geduwd worden, was de wedstrijd officieel begonnen. De wind was begin van de avond matig en er werd een beroep gedaan op de zeilkunsten van de bootsmannen en vrouwen. Tot het allerlaatste moment werd er in het zeeverkennersklassement (12 t/m 16 jaar) gestreden om de eerste en de tweede plek. Uiteindelijk ging de prijs van de 446 van Scoutinggroep Bas 't Hart uit Brielle.

Ook voor de oudere leden waren prijzen te behalen. Zo ging de eerste prijs in het Wilde Vaart klassement (16 t/m 18 jaar) naar de Geijsendorfers uit Oostvoorne en werd het Loodsenklassement (18+) gewonnen door Albert Schweitzer uit Rozenburg. We kijken terug op een mooie editie van de 12uurs race. Wilt u meer weten of deze wedstrijden of scoutinggroepen in jullie buurt? Op de website www.admiraliteit14.scouting.nl vindt u alle informatie.