De gemeente huurt van Fysio Waasdorp de ruimte voor ontmoetingen, zodat alle groepen, initiatieven en verenigingen het pand kunnen blijven gebruiken
De gemeente huurt van Fysio Waasdorp de ruimte voor ontmoetingen, zodat alle groepen, initiatieven en verenigingen het pand kunnen blijven gebruiken

Buurthuis verkocht: ontmoetingsfunctie van De Kooistee blijft

Actueel 843 keer gelezen

De gemeente Hellevoetsluis verkoopt haar buurthuis De Kooistee  aan Fysio Waasdorp. Het college van B&W heeft het bod geaccepteerd en rond de formaliteiten van de verkoop de komende maand af. In het buurthuis blijft een ruimte beschikbaar om elkaar te ontmoeten. Nadat het buurthuis een frisse en open uitstraling heeft gekregen, komt ook de praktijk voor fysiotherapie in het pand.

De gemeente huurt van Fysio Waasdorp de ruimte voor ontmoetingen, zodat alle groepen, initiatieven en verenigingen het pand kunnen blijven gebruiken. Wethouder Margriet den Brok: "We zijn erg blij dat we het buurthuis kunnen verkopen en tegelijkertijd de ontmoetingsfunctie kunnen behouden voor de wijk. Dit was voor ons een harde eis. Er zijn zoveel leuke activiteiten in het buurthuis te doen, die niet verloren mogen gaan. Met Fysio Waasdorp hebben we een koper gevonden die met ons mee wil denken en ontwikkelen om zo een levendig ontmoetingscentrum te realiseren. Het is voor alle partijen een win-winsituatie."

Investeren in ontmoeting
Makkelijk bereikbare en vraaggerichte voorzieningen zorgen voor voldoende hulp en ondersteuning in wijken en buurten. Dit moet inwoners krachtig en zelfstandig mogelijk maken. Inwoners, ondernemers en maatschappelijke gaan met elkaar in gesprek, leggen verbindingen en zetten nieuwe ideeën op. Plekken zoals buurthuizen, scholen en bibliotheek waar inwoners elkaar (en maatschappelijke organisaties) kunnen ontmoeten worden daardoor steeds belangrijker. We zetten komend jaar in op het realiseren van ontmoeting in buurten en wijken, dichtbij de inwoners. Daarom vindt het college het behouden van de ontmoetingsfunctie in buurthuis De Kooistee belangrijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant