De locatie van het gebied
De locatie van het gebied

Nieuw zwembad en IKC komen in Sportlaangebied

Actueel 3.501 keer gelezen

Het college van B&W van Hellevoetsluis heeft dinsdag 20 december ingestemd met het ontwerp van de 'Gebiedsvisie Sportlaan en omgeving'. Deze beschrijft waar de gemeente Hellevoetsluis grote stedelijke voorzieningen, zoals het Integraal Kind Centrum en een nieuw zwembad/sportcomplex en woningbouw een plaats wil geven.

In dezelfde vergadering heeft het college ook ingestemd met het voorontwerpbestemmingsplan Nieuw-Helvoet. Het gebied Sportlaan en omgeving valt binnen het plangebied van dit bestemmingsplan. Hellevoetsluis kent verschillende locaties die verbeteringen kunnen gebruiken. Dit zijn plekken die niet meer worden gebruikt waarvoor ze waren bedoeld of gewoon verouderd zijn. Een van de grootste van die locaties is het gebied van de Sportlaan en omgeving, het terrein van Vermaat en een deel van de rubberfabriek Helvoet.

Op het terrein van Vermaat waar nu het Truckcentrum staat, komt een Integraal Kindcentrum (IKC) waarin basisscholen De Bron (locatie Christinaplaats), Hendrik Boogaard (locatie Sportlaan), de Montessorischool (locatie Schoolslag) een peuterspeelzaal en opvang van de Kinderkoepel een plek zullen vinden, en een sportcomplex met onder andere een zwembad. De twee gebouwen moeten een hoogwaardige architectonische uitstraling krijgen en duurzaam en goed bereikbaar zijn. Het deel van het terrein van Vermaat dat overblijft, wordt stap-voor-stap omgezet van bedrijventerrein naar woongebied. Na realisatie zullen de oude gebouwen aan de Sportlaan gesloopt worden. Voor deze plek zijn plannen voor woningen met veel groen en water. Wethouder Hans van Lith van Stedelijke Ontwikkeling en Vernieuwing noemt het een belangrijke stap: "Deze ontwikkeling is een mooie kwaliteitsimpuls voor dit gebied. Het aantal gebouwen met bedrijven wordt verminderd er ontstaat ruimte voor nieuwe voorzieningen, woningbouw, groen en water." Ook wethouder Margriet den Brok die onderwijshuisvesting in haar portefeuille heeft, reageert verheugd: "Dit biedt ons de kans de scholen in een hoogwaardig gebouw te huisvesten. Een plek waar onderwijs en opvang samen komen en waar er plek is voor de nieuwste ontwikkelingen op onderwijsgebied."
Inspraak
Vanaf 28 december liggen de ontwerp-gebiedsvisie Sportlaan e.o. en het voorontwerp-bestemmingsplan ter inzage. Reacties van inwoners worden meegenomen in de definitieve gebiedsvisie en het ontwerp-bestemmingsplan. Inwoners kunnen op www.hellevoetsluis.nl lezen hoe zij kunnen reageren op beide plannen. Meer informatie over de ontwerp-gebiedsvisie en het voorontwerpbestemmingsplan is te vinden op de website van de gemeente www.hellevoetsluis.nl. Tijdens een inloopavond op 1 februari 2017 in Sportcomplex 'De Eendraght' zal de gemeente over de plannen vertellen en kunnen er vragen gesteld worden. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 20.00 uur en 21.30 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar gemeente@hellevoetsluis.nl onder vermelding van 'Inloopavond Sportlaan'

Artist impressie van het mogelijke uiterlijk van de nieuwe gebouwen
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant