Hellevoetsluis wacht DHC in volgende bekerronde

Actueel 272 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft zich voor de districtsbeker geplaatst bij de laatste acht door klassengenoot Strijen met 3-2 (2-1) te kloppen.

De Hellevoeters spelen op 27 februari aan de Brasserkade in Delft tegen zondaghoofdklasser DHC, de club van Romano Denneboom en Rikki van den Berg. 'Winnen we van DHC, dan plaatsen we ons voor de grote KNVB-beker', verheerlijkt trainer Edwin de Koning zich met, wellicht het volgende sprookje. Toch leek het er niet op dat Hellevoetsluis de volgende ronde zou bereiken, want na vijf minuten spelen in de tweede helft kreeg Onur Furuncu zijn tweede gele kaart en een (benutte) strafschop tegen waardoor de Hellevoeters bij een 2-2 stand met tien man verder moesten. Sander van Pelt zou zich echter een kwartier voor tijd met een fraaie treffer ontpoppen als matchwinnaar: 3-2. Onur Furuncu met een vrije trap en Ken Luyendijk, die de bal van de keeper ontfutselde, scoorden voor rust 2-0. 'Ik ben trots op de groep, die karakter heeft getoond.' Victor Hartog wacht aanstaande vrijdag een polsoperatie en vervolgens een lange revalidatie.
Hellevoetsluis: Nigel de Waard; Armin de Rooij, Vincent Mast, Öner Sang-A-Jong, Onur Furuncu; Sander van Pelt, Victor Hartog, Frenk van Gelderen; Charlo Hassell, Ken Luyendijk, Serkan YavuzYigitoglu (75. Patrick Struik).