De vlammenzee maakt het huis ingaan onmogelijk.
De vlammenzee maakt het huis ingaan onmogelijk.
VIDEO UPDATE

Brand Gruttostraat in Opsporing Verzocht

Actueel 290 keer gelezen

Nu de rook is verdwenen worden een aantal zaken steeds duidelijker. Het staat vrijwel vast dat de brandstichting nu ook als moord wordt beschouwd, en gelet op eerdere pogingen om een zoon van het echtpaar met een drietal branden iets aan te doen, kan er zelfs sprake zijn van moord met voorbedachte rade.

Vanavond is bij Opsporing Verzocht aandacht voor de fatale brand. Met de uitzending van vanavond wil het politieteam een groter publiek bij het onderzoek betrekken in de hoop dat zich onder de kijkers mensen bevinden die in de nacht van donderdag 19 mei op vrijdag 20 mei of de dagen voorafgaand aan het incident, verdachte personen of auto's gezien rondom de woning? Of anderszins meer weten over eventuele achtergronden. Opsporing Verzocht is vanavond te zien op NPO 1 om 20.30 uur. De herhaling van het programma is op woensdagochtend op NPO 2, om 11.40 uur.

Meer informatie is ook te vinden op Opsporingverzocht.avrotros.nl. Verschillende aanwijzingen leiden naar een mogelijk vrouwelijke stalker die een zoon van het echtpaar al langere tijd lastig viel. Overtuigend bewijs is hiervan nog niet gevonden. De Veiligheidregio Rotterdam Rijnmond stelt een onderzoek in naar de reden waarom de tweede brandweerwagen later dan gewenst arriveerde. Dat had overigens niets uitgemaakt voor de slachtoffers want al na enkele minuten stond het pand in lichterlaaie.

Het is echter zeker zinvol om te onderzoeken of eerdere bezuinigingen op de brandweer mede een oorzaak zijn geweest voor de langere aanrijtijd. De discussie hierover van de brandweermannen met de leiding hierover loopt al langer. De gebeurtenissen zwengelen ook de discussie over het verdwijnen van de huisartsenpost in Hellevoetsluis weer aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant