Wethouder Peter Hofman (wethouder Economische Zaken) en Hans de Wit en Jacqueline van Zoeren namens de winkeliersvereniging.
Wethouder Peter Hofman (wethouder Economische Zaken) en Hans de Wit en Jacqueline van Zoeren namens de winkeliersvereniging.

Samenwerken aan actieplan winkelcentrum De Struytse Hoeck

Actueel 545 keer gelezen

Dit najaar heeft de Hellevoetse gemeenteraad de centrumvisie voor De Struytse Hoeck vastgesteld. Die centrumvisie moet nu omgezet worden in actie. Ook daarbij trekken gemeente en winkeliersvereniging samen op. Op donderdag 17 december tekenden wethouder Peter Hofman namens de gemeente, en Hans de Wit en Jacqueline van Zoeren namens de winkeliersvereniging een nieuwe samenwerkingsovereenkomst, om te komen tot concrete acties.

Meer sfeer en uitstraling
In de visie is de wens verwoord dat mensen die het winkelcentrum bezoeken, dit niet alleen doen voor 'even een snelle boodschap', maar ook voor een gezellige middag winkelen. Daarvoor moet er gewerkt worden aan de uitstraling, sfeer en verblijfskwaliteit van De Struytse Hoeck. Concrete acties om dit te bewerkstelligen komen terug in het actieplan. Een voorbeeld van een actie die zal terugkomen in het actieplan is het verbeteren van de entree van het winkelcentrum ter hoogte van de Rabobank. Ook de openbare ruimte, gevels en luifels, meer terrassen en daghoreca zijn belangrijk voor de uitstraling van het winkelcentrum. Dit komt ook terug in het actieplan, evenals het verplaatsen van winkelformules.

Van papier naar actie
De bedoeling is dat het actieplan in de loop van 2016 gereed is, en dat vervolgens ook direct projecten worden opgepakt om tot een aantrekkelijker winkelcentrum te komen. "Ik vind het belangrijk dat we in dit traject samen optrekken", benadrukt wethouder Peter Hofman. "Daarmee laten we zien dat we ons gezamenlijk verantwoordelijk voelen voor een aantrekkelijk winkelcentrum." Hans de Wit, voorzitter van de winkeliersvereniging: "Het moet niet alleen bij plannen op papier blijven. Zodra het actieplan klaar is, gaan we aan de slag. Hopelijk kunnen we er vanaf eind 2016 de eerste vruchten van plukken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant