Peter Hofman verricht de eerste handeling voor de Nelson Mandelalaan die maandag open gaat
Peter Hofman verricht de eerste handeling voor de Nelson Mandelalaan die maandag open gaat

Nelson Mandelalaan open voor verkeer

Actueel 351 keer gelezen

De Nelson Mandelalaan die de wijken Ravense Hoek en Den Bonsen Hoek met de Rijksstraatweg en Nieuweweg verbindt, zal maandagmiddag 21 december open gaan voor alle verkeer. Vanaf dat moment kunnen automobilisten via deze nieuwe ontsluitingsweg Hellevoetsluis in- en uitrijden. Hiermee wordt de verkeersdruk op de Amnesty Internationallaan, Kanaalweg Westzijde en Rijksstraatweg ter hoogte van Nieuwenhoorn wegen in Hellevoetsluis aanzienlijk verminderd.

Aandacht voor veiligheid
Om fietsers en automobilisten na de opening van de weg aan elkaar te laten wennen zal de gemeente in de eerste periode tijdens de schoolspitsuren oversteekbegeleiders inzetten om vooral schoolgaande jeugd te begeleiden bij het oversteken van de weg.

30 km per uur bij fietsoversteekplaatsen
De Nelson Mandelalaan is een 50 kilometerweg, met snelheidsbeperking ter hoogte van de oversteekplaatsen. Het onafhankelijk onderzoeksbureau Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) deed op verzoek van de raad in november onderzoek naar de verkeersveiligheid van de weg, met name ter hoogte van de fietsoversteekplaatsen.
Uit dat onderzoek kwamen aanbevelingen die door de gemeente zullen worden uitgevoerd. Het gaat daarbij onder andere om het plaatsen van borden en  aanpassingen aan de belijning en de geluidswal. De maximum snelheid wordt voor de automobilisten ter hoogte van de oversteekplaatsen 30 km per uur. De drempels voor de oversteekplaatsen zullen daartoe enkele centimeters worden verhoogd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant