Afbeelding

OHVV grijpt laatste strohalm

Sport 352 keer gelezen

Oudenhoorn – Nog drie wedstrijden duurt de competitie in de tweede klasse en daarvoor is iedere wedstrijd voor OHVV een finale. Dat geldt al sinds de trainerswissel bij de ploeg uit Oudenhoorn die nog altijd laatste staat. Het verschil met de concurrenten wordt echter kleiner, nu zondag de wedstrijd tegen medeconcurrent Groeneweg met 1-0 werd gewonnen. Hoogstaand was het allemaal niet aan de Eeweg zondagmiddag. Vooral voor rust was het Groeneweg dat de minste spanning leek te hebben. Al in de eerste minuut was het Melvin Wetzel die goed afgaf op Erwin Hof, maar doelman Groenendijk stond goed opgesteld. Niet veel later ging een kopbal van Danny Lenters over het doel van OHVV. Na een kwartier probeerde Slavisja Milojevic het ook nog voor de thuisclub, maar nu handelde doelman Hoogeveen goed. Een schot van Huysman en Van Dorp werd nog gekeerd en kort voor rust was het Yannick Ponit die voor de openingstreffer ging. Hij strandde echter op de sluitpost van Groeneweg

Tweede helft beter
Na rust ging het wat beter met OHVV. Na negen minuten gaf Jarno Huysman de bal goed af op Yannick Ponit en hij brak de wedstrijd open door de eerste treffer binnen te schieten. Hierna was het ook OHVV dat het initiatief nam in het duel. Kort na de openingstreffer kreeg Ponit de bal niet goed bij Huysman. Na een uur ook nog een actie van de gasten, maar Danny Lenters kwam niet voorbij Rick Groenendijk. Vervolgens was ook Mario van Dieren niet kansloos voor de gasten, maar opnieuw tikte Groenendijk de bal over het doel. Vervolgens in de tegenstoot van OHVV had de tweede gemaakt moeten worden. Het was Yannick Ponit die de bal op de lat uitéén zag spatten. Het laatste kwartier kroop Groeneweg uit haar schulp en dat resulteerde nog even in billen knijpen voor OHVV. Menno Baars had de kans op een gelijkmaker, maar via Groenendijk werd de bal naast de ploeg uit Nissewaard getikt. Kort voor het einde van de wedstrijd redde Groenendijk op miraculeuze wijze bij een inzet van Mario van Dieren, maar de 1-0 bleef stand houden.

Gaat niet om mooi spel
Na afloop van interim trainer Harry Rusken duidelijk dat het nu niet meer gaat om het mooie voetbal, maar om de resultaten. 'Het gaat om de punten, dat is nu het enige wat telt. Elke wedstrijd is voor ons een finale. De eerste proef hebben wij doorstaan, maar we zijn er nog niet. We hebben ons het op het eind nog moeilijk gemaakt. We pompten alle ballen weg. We hebben er vandaag enorm veel energie in gestoken', meent Rusken na afloop. 'Elke wedstrijd is voor ons een finale op dit moment. De eerste is doorstaan. We zullen het nog moeilijk krijgen, want naast dat we nog tegen Slikkerveer moeten, dat ook onderin meedoet, treffen we verder nog de twee koplopers PFC en SVDPW', weet Rustn tot besluit te melden. OHVV staat nog altijd laatste op doelsaldo met Groeneweg. Het verschil met AGE is één punt en met Excelsior '20 twee punten. Zondag wacht Slikkerveer als tegenstander.

Bijzonderheden:
54 Yannick Ponit 1-0
Arbiter Guergouri uit Rijswijk gaf gele kaarten aan Mitco Milojevic, Davey van Velzen (beiden OHVV) en Joey Grootscholten (Groeneweg).

Opstelling OHVV: Groenendijk; Berkman, van Dorp, Van der Steen, Peters; Slavisja Milojevic, Biesheuvel (84 Van der Bie), Mitco Milojevic; Ponit (90 Hopman), Keijzerwaard (69 Van Velzen) en Huysman.
Opstelling Groeneweg: Johan Hoogeveen; Jan Douwe Hof, Willemsen; Breugem (54 Schaaf), Coen Hoogeveen; Wetzel, Erwin Hof, Gritter; Lenters (72 Van Drieren), Eckhardt en Groot Scholten (63 Baars).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant