Fotografie: Theo van Kralingen

Hellevoetsluis raast af op de titel

Sport 539 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis lijkt de doelstelling stilaan waar te gaan maken, want het ligt na de 2-1 (2-0) overwinning tegen Den Bommel, het puntenverlies van naaste buur Nieuwenhoorn tegen DFS (3-3) en de eerste seizoensnederlaag van DBGC tegen WFB (2-0) met een flinke marge op titelkoers.

Door Dan Rolandus

'We hebben voor het eerst in de historie in één competitie de volle zes punten aan Den Bommel overgehouden', straalde Edwin de Koning van oor tot oor. 'DBGC staat als naaste concurrent tien punten achter ons, maar zij hebben twee wedstrijden minder gespeeld. DBGC moet de inhaalwedstrijden uit tegen Den Bommel en thuis tegen Duiveland wel eerst winnen om op vier punten te komen. Wij liggen op schema, hebben de regie in handen, maar het is wel aan ons om te blijven winnen. Ik ben er van overtuigd dat de competitie in april beslist zal zijn.'

Geslaagde rentree
Wouter Besters vierde na zijn blessure zijn rentree als basisspeler met twee doelpunten en was daarmee de gevierde man bij de rood witten. Hellevoetsluis was op het sportpark aan de Brielsestraatweg in de eerste helft tegen het achteroverleunende Den Bommel oppermachtig, maar Joey Salij en Armin de Rooij lieten riante kansen onbenut. Na krap twintig minuten spelen was het raak, toen de Bommelse doelman een uithaal van de solerende Joey Salij niet onder controle kreeg, waarop de toegesnelde Wouter Besters de rebound binnentikte: 1-0. De thuisclub bleef kansen morsen, maar tien minuten voor rust was daar toch weer Wouter Besters, die een hoekschop van Frenk van Gelderen snoeihard tegen het garen kopte: 2-0. Op slag van rust had Charlo Hassell de wedstrijd in het slot moeten werpen, maar de aanvaller schoot de afketsende bal met een gapend gat voor zich in het zijnet. 'We hadden minimaal op 3-0 moeten staan, maar het goede spel hebben we niet in de score kunnen uitdrukken.' De tweede helft bood aanvankelijk een zelfde spelbeeld, totdat bij Den Bommel Johnno Bakker na zijn blessure weer speelminuten mocht maken. 'Met Johnno begon het te lopen bij Den Bommel, werd het ineens een wedstrijd', wees de trainer van Hellevoetsluis op de onrust in zijn team op het moment dat Johnno Bakker halverwege de tweede helft uit een hoekschop tegen scoorde: 2-1. Hellevoetsluis kreeg het knap lastig, maar kreeg desondanks de beste kansen. Zo knalde Charlo Hassel op de paal en schoot hij met zowel links als rechts vrije mensen egoïstisch tegen een verdediger op. Drie minuten voor tijd belandde een lange Bommelse bal in de kluts via doelman Desney Hoornweg net buiten de zestien ongelukkig op de hand van Andy Kruik, waarop deze zijn tweede gele kaart kreeg. De vrije trap van Wesley Bakker belandde via de muur in de tegenaanval voor de voeten van Onur Furuncu, die in de counter op de binnenkant van de paal knalde. De tien Hellevoeters hielden vervolgens de verdediging inclusief zes minuten extra tijd in de laatste tien minuten gesloten. Behalve Andy Kruik kreeg ook Huseyn Yavuzyigitoglu nog geel. Beide spelers zijn voor de eerst volgende wedstrijd geschorst. 'Ferry van der Spuy, die al inviel, en Bram van Aken zijn weer terug van vakantie en Öner Sang-A-Jong, Randy Schippers en Serkan Yavuzyigitoglu zijn weer fit aan het worden.' Bij Hellevoetsluis zat A-junior Justin Theuvenet op de bank. Hellevoetsluis speelt aanstaande zaterdag op verplaatsing tegen het Zeeuwse Krabbendijke.

Hellevoetsluis: Desney Hoornweg; Vincent Mast, Rémon Haze, Andy Kruik, Huseyn Yavuzyigitoglu; Armin de Rooij, Victor Hartog (76. Ferry van der Spuy), Frenk van Gelderen; Joey Salij, Wouter Besters (81. Onur Furuncu), Charlo Hassell.