Helius vrouwen laten laatste (?) winstkans liggen

Sport 226 keer gelezen

Hellevoetsluis: De handbalsters van Helius zijn er niet in geslaagd om het cruciale degradatieduel in de eerste klasse ZW tegen SOS-Kwieksport met een overwinning af te sluiten. De Hellevoetsen verloren de wedstrijd in De Fazant met 19-24 (11-14). Helius blijft ook na tien wedstrijddagen de puntloze hekkensluiter. De vrouwen van Gjalt Adema waren gebrand om juist tegen Kwieksport de nul van de ranglijst te halen. Maar de Haagsen daarentegen bleken niet van zin om Helius naast zich te dulden. Dus ontstond er voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd met teams, die de wil hadden om te willen winnen. De thuisclub moest het stellen zonder Petra Brink en Cynthia Mondria-Bernds, toch een speelster met een stukje scorend vermogen. Pryanka Donohue-Pape was weer wel van de partij. De ploegen wogen goed tegen elkaar op, waarbij Helius met een voorsprong van 7-5 tot tien minuten voor rust aan de winnende hand lag. Na een paar Hellevoetse houtwerkschoten, kwam SOS-Kwieksport in de break-out langszij en stootte vervolgens door naar een 11-14 theestand. 'We hadden het in de laatste tien minuten organisatorisch ineens niet meer op de rit,' stelde coach Gjalt Adema. Dat laatste deel werkte ook door in de tweede helft. 'Het team speelde best met beleving, daar schortte het niet aan, maar we zijn achter die achterstand aan blijven hollen.' Helius gaat aanstaande zaterdag op bezoek in Voorhout voor de ontmoeting met titelkandidaat Foreholte 2. Het duel in De Tulp begint om 19.00 uur.

Helius: Danielle van der Meijden; Chantal Driessen (1 keer), Manon Degenkamp (5 keer), Kirsten Degenkamp (1 keer), Roos Adema (7 keer), Anouk Roest (2 keer), Dewi Smeijers (1 keer), Carla Loos (2 keer). Nathalie van Schelt, Pryanka Donohue-Pape.