Afbeelding

Invaart op de Bernisse is haalbaar

Actueel 236 keer gelezen

Als het aan de gemeenteraad van Bernisse ligt, kunnen elektrische boten binnenkort vanaf het Voedingskanaal de Bernisse opvaren. De raad heeft onlangs unaniem ingestemd met de resultaten uit het haalbaarheidsonderzoek naar de bevaarbaarheid van de Bernisse. In het rapport Bernisse in Beweging wordt geconcludeerd dat invaart mogelijk is en dat daar op korte termijn mee gestart kan worden. De gemeenteraad van Bernisse ziet duidelijke kansen voor recreatie en toerisme als de Bernisse wordt opengesteld voor elektrisch aangedreven of gemotoriseerde boten.

Dat moet zich niet beperken tot de elektrische sloepen die nu tussen de Pannenkoekenbakker aan de Stompaardse Plas in Zuidland en van La Campagne aan de Oud Hoenderhoek in Geervliet varen. Maar ook de invaart met elektrische boten vanaf het Voedingskanaal moet mogelijk zijn. Voorwaarde is dat het Waterschap en het Recreatieschap daar ook mee kunnen instemmen. Bernisse heeft beide partners gevraagd dat te doen en zodoende al voor volgend vaarseizoen ontheffing te verlenen voor de invaart met elektrische boten vanaf het Voedingskanaal.

Investeringen
De gemeente zal de invaart een extra impuls geven door op korte termijn in het gebied te investeren. Wethouder Kruikemeier: “De conclusie uit het rapport is, dat het vrijgeven van varen met elektrische boten op de Bernisse met een aantal randvoorwaarden mogelijk is. De raad heeft geld vrij gemaakt voor investeringen, zodat de botenhelling en een aantal steigers behouden kunnen blijven”, aldus Kruikemeier. “We hopen dat hierdoor op termijn ook de bestaande en wellicht nieuwe ondernemers in het gebied willen investeren”. Het onderzoek biedt ook zicht op verdere perspectieven. De uitwerking daarvan wordt door de nieuwe gemeente Nissewaard opgepakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant