Afbeelding

HC Voorne grijpt laatste strohalm tgen HDS

Sport 208 keer gelezen

De hockeyers van HC Voorne hebben door een 3-2 (1-0) overwinning in de cruciale degradatiewedstrijd tegen HDS de laatste strohalm gegrepen om het tweedeklasserschap met een jaar te verlengen. De Hellevoeters verdienden de zege in de zinderend spannende wedstrijd volkomen. ‘Het was een nerveus en vreselijk spannend potje met een ontlading die er wezen mocht,’ sprak coach Jeroen Bijl zijn geluk en tevens opluchting uit.

Het is nu zaak om na de winterstop de punten te gaan pakken.’ De HC deelt de laatste plaats in de tweede klasse B met HDS. Nu de naaste concurrenten Noordwijk (4 punten in de laatste twee wedstrijden) en Rijswijk (winst bij Warande) zich ook beginnen te roeren, zullen de Hellevoeters het gat van zes punten moeten nivelleren. ‘De eerste wedstrijd na de winterstop in maart spelen we thuis tegen Noordwijk en vervolgens spelen we uit bij Rijswijk. Twee zware, maar cruciale wedstrijden die we echt moeten winnen om in de tweede klasse te blijven. We gaan hard werken om van de strafcorner een wapen te maken en toewerken naar de herstart van de competitie. Ik heb het volste vertrouwen in deze groep, we gaan het redden,’ aldus Bijl. Pim Ravenschlag schoot zijn ploeg uit een strafcorner met 1-0 de rust in. De Hagenaars kwamen in het tweede deel sterk terug en bogen de achterstand om in een 1-2 voorsprong. De veerkracht van HC Voorne bleek groot, want Jimmy Keemink na een fraaie aanval over links (2-2) en Robert Felling met een dodelijke knal (3-2) vlak voor tijd brachten de Hellevoeters de dik verdiende overwinning. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.


HC Voorne (mannen): Joery Valentijn; Jeroen van Duijvenbode, Stijn Verburg, Pim Ravenschlag, Phillip Snijders; Ritchie Keemink, Robert Felling, Dyon van den Berg, Menno Immink; Jimmy Keemink, Rick Kroes. Marius Lens, Ian van den Dool, Maarten Troost, Jochem Uil en Stan Levels kwamen ook in actie.

Dan Rolandus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant