Rik van Schijndel ontvangt uit handen van de naamgever de Hendrik Feenstraprijs 2014
Rik van Schijndel ontvangt uit handen van de naamgever de Hendrik Feenstraprijs 2014

Hendrik Feenstra prijs naar Rik van Schijndel

Actueel 251 keer gelezen

Vrijdagmiddag 28 november werd de werkweek op OBS Branding gezellig afgesloten met een hapje en een drankje. Gezellig en belangrijk in de drukke weken tussen Sint en Kerst. Zoals gewoonlijk was er weer van alles klaargezet door de conciërge van de school, Rik van Schijndel. Behalve een groot aantal teamleden team, was ook de oud-directie aanwezig en voormalig schooldirecteur Hendrik Feenstra van o.a. OBS de Houthoeffe en OBS de Morgenstont. De laatst genoemde was er met een speciale reden. Voor de achtste keer, reikte hij de naar hem vernoemde, Hendrik Feenstraprijs uit aan duizendpoot Rik van Schijndel.

Belangrijkste schakel in de school
Op de zijn werkplek, daar waar hij zich als een vis in het water voelt, werd onder luid applaus van een aantal collega’s de prachtige zeefdruk uitgereikt. Rik moest ook op een speciale manier overvallen worden. Hij staat niet graag in het middelpunt, maar is het wel. Rik van Schijndel is een enorme belangrijke schakel en kracht binnen het schoolteam, die van alles op de hoogte is en met alles meedenkt.Elke ochtend is hij als eerste op de school aanwezig om zijn (elke dag volle) lijst met klussen af te werken. Van koffiezetapparaat tot muziekinstallatie, van kopieerwerk tot bestelwerk. De catering op school. Elke dag staat er vers brood, beleg en drinken op de gedekte tafel voor het team. Absenten doorgeven, telefoontjes aannemen, de nieuwsbrieven verzenden, foto’s op de website zetten, maar ook het minder dankbare werk opknappen, zoals vuil naar de vuilcontainers brengen, alles gebeurt door Rik. Dit jaar moet hij zijn aandacht verdelen tussen zijn vaste stekkie aan het Gooteplein en OBS ’t Overbos in Oostvoorne. Op zijn pasgekochte fiets rijdt hij heen en weer tussen beide werkplekken. Maar ook dat gaat hem soepel af. Voor beide scholen gaat hij er met volle energie tegenaan.

Symbool
Behalve voor de twee scholen draait Rik ook zijn hand niet om voor extra klussen, die er te verrichten zijn, als onderwijsgroep PRIMO vpr een algemene studiedag heeft georganiseerd voor het personeel. De kans is dan groot dat Rik de koffie en de lunch staat te presenteren. “De uitreiking van de prijs staat symbool voor alle conciërges, die werkzaam zijn bij PRIMO vpr”, aldus prijsschenker Hendrik Feenstra en daarom is de prijs ook symbolisch bedoeld voor al die anderen. Rik is echter de bezitter vanaf nu en mag de prijs thuis of ergens anders een mooi plekje geven.

Collectors item
De Hendrik Feenstra de prijs, een zeefdruk van Hellevoetse kunstenaar Wim van Willegen,die elk jaar in andere tinten wordt ingekleurd is een collectors item, want er zijn er slechts tien gemaakt.
Rik mag zich scharen in het illustere rijtje winnaars: Hendrik Feenstra, Gerrit Horstman, Arie van den Ban, Dea Buschman, kinderboerderij de Kerkestee,Ruud Mol, Arja van Rijnsdorp en natuurlijk de naamdrager van de prijs zelf, Hendrik Feenstra. Hij zal op zoek moeten naar een nieuwe prijswinnaar voor in 2015. Een instantie, een groep, een persoon (ervaren of beginnend) die van grote waarde is voor de educatie in het bijzonder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant