Afbeelding

Help! De schappen zijn leeg…

Actueel 118 keer gelezen

We naderen het einde van het jaar en de schappen van de Voedselbank Hellevoetsluis raken weer leger en leger. Nog even en de voorraad is helemaal uitgeput en de vrijwilligers hebben dan te weinig artikelen om een redelijk voedselpakket te kunnen samenstellen. Dat zijn er in Hellevoetsluis nog altijd zo´n 175 stuks per week waarvan ruim 400 mensen afhankelijk zijn.

De winkelacties die 2 keer per jaar worden gehouden zijn letterlijk broodnodig om gedurende enkele maanden een basis te kunnen leggen voor deze pakketten. De voedselbanken in Nederland worden volledig door vrijwilligers gerund en bijna alle levensmiddelen worden gedoneerd door plaatselijke sponsors, bedrijven en kerken. En natuurlijk door u als winkelend publiek tijdens de winkelacties! De meeste voedselbanken ontvangen van de plaatselijke overheid wel een vorm van subsidie om daarmee huurkosten e.d. te kunnen betalen, maar verder heeft de overheid geen bemoeienis met de voedselbanken en is het een zuiver particulier initiatief. Om in aanmerking te komen voor een voedselpakket gelden bepaalde normen en worden inkomsten en uitgaven van klanten regelmatig gecontroleerd. Gerommel om maar aan een voedselpakket te kunnen komen is daarmee bijna uitgesloten. De meeste mensen raken in de knel door een combinatie van problemen en trekken ook pas op het laatste moment aan de bel. Pas als het bijvoorbeeld echt niet meer gaat en als men zelfs geen geld meer heeft voor de dagelijkse boodschappen. Vaak gaat het om schrijnende gevallen. Situaties waarin mensen met chronische ziekten ook nog eens bijna niets meer te eten hebben en vooral als het gaat om gezinnen met jonge kinderen. Het valt dan voor deze ouders bepaald niet mee om dag in dag uit en jaar na jaar maar te moeten zien hoe je het gaat redden. We roepen daarom alle lezers op om met de winkelactie weer gul te geven in de vorm van 1 of meerdere artikelen.
Daarbij is natuurlijk alles welkom, maar vooral en allereerst gezonde en voedzame houdbare producten. Op vrijdag 12 december zullen bij 7 van de 9 supermarkten in Hellevoetsluis de vrijwilligers weer om uw bijdrage vragen. Van de 2 Lidl vestigingen doet zoals gebruikelijk alleen het filiaal aan de Hoonaartstraat mee aan de winkelactie. De Jumbo doet op vrijdag 12 december niet mee omdat daar een maand later een winkelactie zal worden gehouden. Wij rekenen weer op uw bijdrage en bedanken u alvast voor uw hulp en betrokkenheid! Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.voedselbankhellevoetsluis.nl.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant