Afbeelding

HC Voorne schlemielig tegen HV Westland

Verkeer 305 keer gelezen

Naaldwijk: De hockeysters van HC Voorne bevinden zich na nederlagen tegen achtereenvolgens Roomburg (4-3), Pijnacker (1-3), Barendrecht (3-1), Rijswijk (0-7) en afgelopen zondag met 4-0 (1-0) tegen HV Westland in een neergaande spiraal. De degradant uit de tweede klasse bezet in de zinderende derde klasse B samen met HV Spijkenisse de gedeelde achtste plaats op één punt verwijderd van de door Asvion, Hoeksche Waard en Evergreen bezette degradatieplaatsen. ‘We hebben geflatteerd verloren van de koploper,’ stelde Rob van ’t Zet.

‘We waren in de eerste helft zelfs beter, hebben het fanatieke publiek met goed hockey 34 minuten lang stil gehouden, maar vergaten de genadeklap toe te dienen.’ Nadat Britt Hoogerwaard, Ellen Mens en Shaquille Warren op het sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk goede kansen had laten liggen om de gedane arbeid met een score te belonen, schoot Judith Barendse de Westlandsen op slag van rust naar een 1-0 theestand. ‘Het was een schot van buiten de cirkel dat door niemand werd aangeraakt, een onterechte goal. Maar je weet dat je in het Westland ook tegen de scheidsrechter speelt en dat is jammer,’ baalde de coach van HC Voorne na de zeperd. ‘Aan de andere kant is het zonde dat wij onszelf in de eerste helft tekort hebben gedaan.’ De HC probeerde de meubelen tegen het laf counterende Westland in het tweede deel met veel druk naar voren te redden, ook na de countergoal van Jessie Leerdam (2-0). Doch het was de koploper dat in de slotfase door treffers van Judith Barendse en Lonneke van der Zijp nog twee keer scoorde: 4-0. ‘Ik ben heel trots op de manier waarop de meiden tegen Westland hebben gespeeld. De eerste helft was zelfs het beste deel van het hele seizoen. Het getankte vertrouwen van deze wedstrijd nemen we mee tegen Scoop Delft. Die moeten we winnen om de zure smaak van de voorbije nederlagen weg te poetsen,’ aldus Rob van ’t Zet. De HC Voorne, dat het moest stellen zonder de zieke Lauren Bax, zal de belangrijke wedstrijd tegen Scoop Delft aanstaande zondag om 12.45 uur op het sportpark Boerseweg zelfs moeten winnen om niet in de gevarenzone te geraken. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
HC Voorne (vrouwen): Ira van Gastel; Marloes Ravenschlag, Joyce Homberg, Annelies van der Jagt, Sacha Valentijn; Karlijn Westerhof, Sofie Ravenschlag, Melissa van Keulen; Shaquille Warren, Ellen Mens, Brittney Hoogerwaard; Suzanne van Roon; Sophie Schinkel, Lauren Purvis kwamen ook in actie.
Dan Rolandus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant