Afbeelding

Grensverleggend avontuur met een gezonde dosis ondernemerschap!

Actueel 215 keer gelezen

Dave van der Rol uit Hellevoetsluis gaat de uitdaging aan! Met een tweedehands auto naar Gambia rijden door een stoffige woestijn, hete dagen, koude nachten en dwars door een gebied waar een negatief reisadvies geldt, met een doel voor ogen: Mensen helpen!

Reizen is hem niet met de paplepel ingegoten maar de liefde voor auto’s wel. Zo komt hij op de opleiding Automotive, richting manager mobiliteitsbranche, terecht. De jaren vliegen voorbij en Dave is klaar om af te studeren. Samen met zijn team genoot Maurice Pouderoyen trekken ze de stoute schoenen aan en zetten alles in beweging om mee te doen aan het project Go For Africa. De opdracht is simpel. Koop een tweedehands autootje en stap zo in een onvergetelijk en leerzaam avontuur. Een reis van drie weken met een oude auto naar Afrika voor de stichting Go for Africa staat op het menu. Daarna gaan ze zeven weken stage lopen bij een project in Gambia. Zodra ze Gambia weer verlaten, geven ze de auto aan een bush hospitaal. Maar dat is nog niet alles vertelt Dave. “We moeten onze eigen sponsoring regelen om de auto te kopen en de kosten van de reis te betalen.” En dat is op zich al een hele onderneming. Zo zijn deze beide heren ook bij Groot Hellevoet beland, want het is zaak om sponsors te regelen en daarvoor hebben ze publiciteit nodig. De website www.africanemotion.nl hebben ze al in de lucht. Hun commerciële vaardigheden zetten ze met veel enthousiasme in. Dave benadrukt nogmaals “dit is niet alleen een plezier trip. Het belangrijkste van onze hele reis is het verlenen van hulp in Gambia.” Ze hebben een oude auto of anders gezegd een ‘barrel’ gekocht en maken deze nu woestijn klaar.

Barreldag
Dave en Maurice gaan niet alleen op pad. In totaal zijn er twintig teams die meedoen aan dit project. Tijdens de “barreldag” hebben de teams kennis gemaakt en natuurlijk vooral auto’s vergleken. “Aan de auto van Dave en Maurice zit een luchtje”, vertelt Dave grappig. “De auto is van een rattenvangster geweest en de geur was zo indringend dat met ramen open rijden de enige optie was.” De auto staat bij Van der Wulp in Spijkenisse, de stageplaats van Dave. Hier ‘pimpen’ ze de auto weer op onder het toeziend oog van de ervaren monteurs en dat is ook wel nodig want Dave heeft twee linker handen. “De auto’s noemen wij hier grappend “barrels’ maar vergeet niet dat de auto’s in Afrika soms nog wel 10 jaren meegaan,” vertelt Dave op serieuze toon. We proberen dus ook reserveonderdelen te regelen en mee te leveren. Op 22 februari 2015 vertrekken Dave en Maurice met hun ‘barrel’ naar Afrika. Aan de foto’s te zien gaat het een prachtige reis zijn maar ook een spannende. In kolonne gaat het hele team door Mauritanië een land waar een negatief reisadvies geldt. Ook zou Dave graag tijdens de reis even willen stoppen in Casablanca en droomt hij van een pitstop in Dakar in Senegal!

Sponsors
Dave en Maurice timmeren letterlijk aan de weg en dat is ook nodig want de sponsorgelden zijn nog niet toereikend om dit avontuur waar te maken. Dat hij niet bang is voor een uitdaging laat zijn keuze voor het project Go for Africa wel zien. Nu werkt hij vooral hard om de benodigde gelden bij elkaar te krijgen. U kunt meehelpen om deze jongensdroom waar te maken. Bezoek de website naar www.africanemotion.nl en doneer geld op …. of schrijf u in als sponsor. Dave wensen wij veel succes op deze reis en hij belooft de lezers op de hoogte te houden met behulp van een blog.
Geschreven door Karen de Groot

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant