De handtekeningen worden overhandigd
De handtekeningen worden overhandigd

Bijna 10.000 handtekeningen tegen sluiting huisartsenpost

Actueel 114 keer gelezen

Vrijdagmorgen zijn bijna 10.000 handtekeningen tegen de voorgenomen sluiting van de huisartsenpost overhandigd aan Bert Prins, directeur van de Huisartsenposten Rijnmond.Deze verklaarde onder de indruk te zijn van de onrust die het besluit op Voorne heeft veroorzaakt, en beloofde het besluit te laten toetsen door een tweetal onafhankelijke instellingen. Dit zijn de landelijke huisartsenposten vereniging en het Landelijk Netwerk Acute Zorg

Hij kwalificeerde beide instellingen als 'onafhankelijk'.  Op de vraag waarom geen gebruik werd gemaakt van de diensten van Professor Klein ( hoogleraar patientveiligheid)  als deskundige, antwoorde Prins dat de keus was gevallen op deze twee instellingen en dat meer neit nodig was. Duidelijk is ondertussen wel dat niet alleen de drie gemeentebesturen van Voorne fel tegen het plan zijn, maar dat ook de Hellevoetse huisartsen het plan absoluut niet zien zitten. In een brief schrijven de drie gemeentebesturen o.m. 'Wij verzoeken de directie dringend om hun plotselinge besluit te herzien ' en wijzen daarbij op de gevaren van het verdwijnen van de huisartsenpost die heel Voorne dekking geeft in avond en weekend. 

Besparing

De sluiting van de huisartsenpost in Hellevoetsluis levert een besparing van 300.000 euro op die minder hoeft te worden uitgegeven door de zorgverzekeraars CZ en Zilveren Kruis Achmea. In een brief van 31 oktober aan de gemeente Hellevoetsluis verklaart de eerste inkoper van CZ volledig achter het besluit te staan en de mening te delen dat het in het belang van de acute zorg is. Volgens Bert Prins heeft de besparing geen enkele invloed op het besluit gehad en is er ook geen druk uitgeoefend door zorgverzekeraars. 

Acties

De actiebereidheid onder de inwoners van Hellevoetsluis is groot. Als mocht blijken dat het besluit onverkort wordt gehandhaafd zullen er zeker meer acties komen die een ander karakter zullen hebben dat het zetten van een handtekening. Een scootmobieltocht is maar één van de zaken die in de planning staan, Dat het probleem regionaal is,  mag blijken uit de aanwezigheid van Radio Rijnmond, het AD en andere media bij de uitreiking van de handtekeningen. Meer nieuws aanstaande woensdag in Groot Hellevoet.

Blok & van Balen

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant