Afbeelding

Sinterklaas en Kerstbazaar in de Klinker

Actueel 173 keer gelezen

Op zondag 16 november aanstaande organiseren de Freubelmutsen hun eerste Sinterklaas en Kerstbazaar voor het goede doel in buurtcentrum de Klinker. De Freubelmutsen bestaat uit een groep vrouwen die elkaar in eerste instantie op Facebook hebben gevonden op de pagina met dezelfde naam, die werd opgericht en wordt beheerd door Tatjana Kramer. Er zijn meer dan duizend Freubelmutsen in Nederland en Belgie die zich hebben aangesloten bij deze pagina.

In de omgeving van Hellevoetsluis/Spijkenisse is er een groepje dames – leden van de Freubelmutsen – die elke maandag bij elkaar komen. Dit was in eerste instantie alleen bedoeld om gezellig samen te freubelen maar in de loop van de tijd werd het idee geboren om samen iets te organiseren. De dames hebben al een aantal goede doelen gesteund, maar nadat ze in hun omgeving steeds meer hoorden dat er kinderen waren die op hun verjaardag niet naar school wilden omdat er thuis niet de mogelijkheden waren om een traktatie op school of een kinderfeestje te organiseren hebben zij besloten een eigen goed doel te beginnen.

Verjaardagsdoos
Tatjana vertelt dat ze al sinds december een steeds groeiend aantal kinderen een verjaardagdoos hebben mogen geven. In deze doos zit alles wat er nodig is voor de traktatie op school, voor een kinderfeestje thuis – inclusief ballonnen, slingers, spullen voor een taart enzovoort - een cadeautje voor de jarige en aangepast aan het kind en beschikbare donaties soms zelfs een nagelparty of een kant en klare taart of iets dergelijks. Het initiatief richt zich vooral op Voorne Putten, hoofdzakelijk Hellevoetsluis en Spijkenisse, maar er zijn ook al dozen naar de Krimpenerwaard en Dordrecht gegaan, er blijkt dus een enorme behoefte aan te zijn. Supermarkt MCD in Hellevoetsluis heeft het eerste half jaar gesponsord en verzorgde een gedeelte van de inhoud van de dozen, en ook cadeautjes werden door verschillende groepen gesponsord, maar het merendeel van de kosten wordt bestreden uit de verkoop van eigen maaksels van de Freubelmutsen, en van de verkoop van tweedehands spullen via Facebook en Rommelmarkten. Omdat de Freubelmutsen geen kinderen teleur willen stellen, en de kas steeds leger wordt hebben ze nu besloten om op zondag 16 november van 11.00 tot 18.00 een bazaar te organiseren in buurtcentrum de Klinker. De toegang is gratis, er zijn stands met hobby artikelen en cadeautjes voor de feestdagen, Zwarte Piet is uiteraard aanwezig, er is een loterij voor de volwassenen en een loterij voor de kinderen, allebei voor 50 cent per lootje en altijd prijs, er is een knutseltafel voor de kinderen (gratis) en de catering wordt verzorgd door het buurtcentrum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant