Ibis klimt ondanks verlies naar eerste rijtje

Sport 255 keer gelezen

De volleyballers van Ibis hebben in de Vrijenburgpoort in Barendrecht een 3-2 (18-25, 25-22, 24-26, 25-16, 15-8) nederlaag geleden tegen Spirit 2. Ondanks het verlies bij de hekkensluiter is de debutant in de eerste klasse A gestegen naar een goede zesde plaats. De Hellevoeters begonnen heel goed en namen door een setwinst van 18-25 een 0-1 voorsprong. In de tweede set begonnen de personele problemen zich te af te tekenen, want in een zinderende set verloor Ibis de met 25-22: 1-1.

‘Met zeven man kan je nauwelijks op adem komen,’ wees Adrie Prins op het feit dat de set met voldoende mensen op de bank zou worden gewonnen. De opgeladen bezoekers toonden weer de herkende veerkracht, want bij een achterstand van 20-16 en later 21-20 en bij 24-21 liefst drie setpoints tegen, werd de set met de beslissende klap van Ronald Ketelaar (foto) toch weer met 24-26 over de streep getrokken: 1-2. ‘We hebben de set met werkvolleybal binnen gehaald en dat heeft teveel kracht gekost, waardoor we in de vierde (25-16) en vijfde set (15-8) kansloos waren. Niets lukte meer.’ Ibis kan zaterdag in de derby tegen Vovero weer beschikken over Chris Jongejan. De wedstrijd in De Morgenstont begint om 19.00 uur. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Ibis (heren): Ivo Jacobs, Fuan de Bruijn, Jeroen van den Bos, Sjaak Teljeur, Ronald Ketelaar, Dirk Jan Maller, Ralf Jansen.