Hellevoetsluis neemt moeilijke klip Den Bommel

Sport 287 keer gelezen

Hellevoetsluis heeft de moeilijke klip op De Kruus tegen Den Bommel met een 1-2 (0-1) overwinning met succes genomen. De mannen van Edwin de Koning staan in de derde klasse BZ1 met de volle bak punten fier aan de leiding en is hard op weg om de eerste periode binnen te halen. ‘In de fase dat Den Bommel in de aanval ging, hadden wij moeite om de ruimte te benutten,’ meende de trainer van Hellevoetsluis. ‘Het was met het oog op de eerste twee wedstrijden (Krabbendijke thuis en de topper tegen DBGC uit, DR) een nuttige overwinning.

We hebben onszelf alleen te kort gedaan door de kansen niet te benutten en Den Bommel door een tegentreffer te laten terugkomen. Het had daarna ook nog zomaar 2-2 kunnen worden.’ Hellevoetsluis zat al na drie minuten spelen in de lift door Charlo Hassell, die na een goede aanval over links een voorzet van Victor Hartog diagonaal en strak tegen het nylon joeg: 0-1. Nadat Wesley Bakker oog in oog zijn meerdere moest erkennen in de uitblinkende doelman Desney Hoornweg, verzuimde Hassell de score in riante positie te verdubbelen. De bezoekers bleven zich met goed voetbal kansen scheppen. Zo nam Charlo Hassell een voorzet van Bram van Aken op de borst aan, maar kogelde hij vanuit de draai via de vingertoppen van de Bommelse doelman over. Na twee minuten spelen in de tweede helft werd Victor Hartog na goed doorzetten van Huseyin Yavuzyigitoglu op de rand van de zestien getorpedeerd, waarop Ferry van der Spuy de vrije trap in de winkelhaak schoot: 0-2. Den Bommel probeerde de meubelen te redden, maar Wesley Bakker en Patrick Verolme vonden Desney Hoornweg op hun weg. Charlo Hassell had intussen nog pech met een schot op de paal. Tien minuten voor tijd struikelde Wesley Bakker over zijn eigen benen, maar de vrije trap van Patrick Verolme werd door Hoornweg uit de kruising getikt. Wesley Bakker had in de extra tijd wel succes door een afgeslagen achter de nu wel buigende doelman Hoornweg te knallen: 1-2. Mede door het uitstekende werk van het blok Rémon Haze en Vincent Mast en doelman Hoornweg bleef de gelijkmaker van Den Bommel uit. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Hellevoetsluis: Desney Hoornweg; Bram van Aken, Rémon Haze, Vincent Mast, Huseyin Yavuzyigitoglu; Ferry van der Spuy, Armin de Rooij (46. Randy Schippers), Victor Hartog; Frenk van Gelderen (72. Öner Sang-A-Jong), Wouter Besters (60. Joey Salij), Charlo Hassell.