Ibis sprokkelt puntje tegen koploper Volley Zuid

Sport 129 keer gelezen

De volleyballers van Ibis hebben in de Mercatus College in Rotterdam met een 3-1 (22-25, 25-20, 25-19, 25-15) nederlaag een puntje overgehouden tegen titelkandidaat Volley Zuid 2. ‘De eerste set was de beste die we sinds jaren hebben gespeeld,’ wees coach Adrie Prins op de met 22-25 gewonnen eerste set.

‘We draaiden goed met hun mee, hadden een sterk blok, een sterke verdediging en qua scorend vermogen deelde het hele team mee.’ De Rotterdammers tapten in de tweede set uit een heel ander vaatje door met een voorsprong van 20-6 zomaar weg te lopen van Ibis. De veerkracht was echter groot, want de Prins-brigade kwam puntje voor puntje dichterbij, maar kon het verlies met 25-20 niet wegnemen: 1-1. Ibis kampte door het ontbreken van Arie Verkamman (werk), Chris Jongejan (vakantie) en Stan Blokhuis (enkelblessure) met personele problemen en dat uitte zich in set drie, die met 25-19 verloren ging en de vierde set met 25-15. ‘Het was een leuke wedstrijd waarin Volley Zuid gewoon een stapje verder is. Wij moeten op dit niveau nog groeien.’ Ibis bezet in de eerste klasse A de achtste plaats. De Hellevoeters spelen aanstaande zaterdag in de Vrijenburgpoort in Barendrecht om 19.45 uur tegen Spirit 2. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Ibis (heren): Ivo Jacobs, Fuan de Bruijn, Jeroen van den Bos, Sjaak Teljeur, Ronald Ketelaar, Dirk Jan Maller, Ralf Jansen.