Felicitaties van burgemeester Rehwinkel voor echtpaar De Werker.
Felicitaties van burgemeester Rehwinkel voor echtpaar De Werker. Foto: Petra Vangerven

‘Dertien is voor ons geen ongeluksgetal’

Algemeen 771 keer gelezen

Hellevoetsluis – Maandag 13 mei was het precies 60 jaar geleden dat het echtpaar de Werker in het huwelijksbootje stapte. Het getal 13 is eigenlijk een ongeluksgetal maar in dit geval zeker niet. Nel en Leen stellen dat het ongeluksgetal voor hen niet opgaat. Na 60 jaar huwelijk zijn ze nog steeds heel erg gelukkig samen.

Om het feest compleet te maken kwam burgemeester Peter Rehwinkel langs om het echtpaar te feliciteren. Hij bracht een mooie bos bloemen en een lekker stuk chocolade mee. Ook dochter Charlotte en kleinzoon Koen kwamen gezellig op visite.

Ruim 51 jaar woonden Nel en Leen in hetzelfde huis in Rotterdam. Vijf jaar geleden ging het traplopen niet meer goed en zijn ze in Hellevoetsluis komen wonen. Dat bevalt erg goed. Nel: “Ik heb er geen centje spijt van. Dit huis is ons paleisje. We wonen nu dicht bij onze dochter Charlotte, zij is een grote steun voor ons.”

Leen is geboren in Ridderkerk en de oudste van 11 kinderen. Leen is altijd als bouwvakker werkzaam geweest en heeft tot zijn pensioen op 65 jarige leeftijd erg zwaar werk gedaan. Nel is een echte Rotterdamse. Ze was het 6e kind van 8 kinderen. Al op 13 jarige leeftijd ging ze werken bij een apotheker. Toen de kinderen, Leo en Charlotte kwamen, ging ze parttime gaan werken om er ook te kunnen zijn voor de kinderen. Ze had veel verschillende banen. Haar laatste baan was als receptioniste bij de wijkbus. “Ik had het daar zo naar mijn zin dat ik er na mijn pensionering nog zeven jaar heb doorgewerkt als vrijwilligster.“

Nel en Leen leerden elkaar via de beste vriendin van Nel kennen. Nel: “Zij kreeg verkering met de broer van Leen. Zo hebben we elkaar leren kennen. Ons eerste afspraakje was in de bioscoop. Het klikte meteen. Mijn oma regelde een huisje voor ons. Daardoor kon ik best jong trouwen. Ik was 18 jaar en Leen 24 toen we trouwden.” Leen en Nel hebben in hun leven de meest prachtige reizen gemaakt. Leen maakte zelfs een autoreis naar Rusland. “We reden met de auto van Denemarken naar Noorwegen en vervolgens via Finland naar St. Petersburg, Moskou en Kiev. Terwijl Nel met het vliegtuig achter me aan kwam met het vliegtuig. “Dat was echt een prachtige reis”, vertelt Nel. “Kiev was ook zo mooi, als ik nu die bombardementen zie, bloedt mijn hart.” Al 30 jaar lang staan Nel en Leen met heel veel plezier op de camping in Oostvoorne. Leen: “We hebben hele lieve buurtjes op de camping. Ze helpen ons altijd waar ze maar kunnen.” Nel: “We spelen ook graag spelletjes op de camping. Ik speel graag bingo en Leen damt en schaakt ook heel graag.” Zaterdag heeft het echtpaar de bruiloft al gevierd. Ze zijn lekker met de familie gaan eten in Oostvoorne.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

!

Uit de krant