Afbeelding

Rustende oude zeehond verjaagd door omstanders

Algemeen 1.519 keer gelezen

Hellevoetsluis - Reddingsteam Zeedieren Goeree-Overflakkee meldt het volgende op haar Facebookpagina over de zeehond die zondag zonnebadend werd aangetroffen op de trailerhelling bij het Quackstrand. Het reddingsteam ging poolshoogte nemen na melding van een mede-zeehondenwachter. 

“Na het ontvangen van informatie van een mede-zeehondenwachter bleek dat het om een grijze zeehond ging. Bij onze aankomst had de Helvoetse Reddingsbrigade de botenhelling keurig afgesloten. De grijze zeehond was al een oud dier en naar bevindingen leek het erop dat hij daar zijn laatste dagen doorbracht. Na overleg met de opvang is besloten om het dier met rust te laten en nauwlettend in de gaten te houden. De hele middag lag hij op de helling, en met veel pijn en moeite wist hij uiteindelijk naar het water te komen, waar hij verder rust kon vinden.” 

Het reddingsteam is na verloop van tijd naar huis gegaan. “Later werd het dier door omstanders het water in gejaagd. Het dier werd drijvend gezien in het Haringvliet, maar het was onduidelijk of het nog leefde” meldt het reddingsteam tot slot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant