Helius opent met nederlaag tegen Delta Sport

Sport 109 keer gelezen

De handballers van Helius zijn het zaalseizoen in de landelijke hoofdklasse D gestart met een 19-16 (7-10) nederlaag tegen Delta Sport. De Hellevoeters, die het moesten stellen zonder Bas van den Heuvel en Yorick Geul, troffen het niet, want vriend en vijand meenden dat de scheidsrechter als extra man voor Delta Sport had gefungeerd. ‘Ik schuif het niet zo snel op de scheidsrechter, maar deze man liep te marchanderen,’ meende coach John Geul.

‘Halverwege de tweede helft werden er drie mensen op rij bestraft met een tijdstraf. Maar ik wil de nederlaag zeker niet in de schoenen schuiven van de scheidsrechter, want we hadden de kansen ook zelf moeten benutten.’ Helius begon met een gesloten verdediging overigens goed aan de wedstrijd, want het liep in het eerste deel gestaag door naar een 7-10 theestand. De Zeeuwen kwamen aangedreven door het fanatieke publiek in de tweede helft goed terug tot 13-14, nog altijd in het voordeel van de bezoekers. Daarna begon de scheidsrechter zich te roeren met drie Hellevoetse zondaars op de strafbank. ‘Dat was het breekpunt in de wedstrijd, gewoon triest,’ vond John Geul. ‘Desondanks hadden we hier niet hoeven te verliezen.’ Helius speelt aanstaande zondag om 20.10 uur in De Fazant tegen DWS. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Helius (mannen): Rijnoud Bestebreurtje (31. Laurens Luyendijk); Joost Brouwer (1 keer), Tijmen Bestebreurtje (5 keer), Tom Hovenkamp (2 keer), Daan Struik (2 keer), Yannick Zwaan (1 keer), Mitchell Prins (3 keer), Nick Hovenkamp (1 keer), Taco van de Kooij (1 keer).