HC Voorne wacht op eerste overwinning

Sport 141 keer gelezen

De hockeyers van HC Voorne zijn er bij het debuut in de tweede klasse B na drie nederlagen niet in geslaagd om het tij in de thuiswedstrijd tegen Alecto te doen keren. De promovendus verloor het duel op het sportpark aan de Boerseweg met 0-2 (0-1) van de club uit Leiderdorp. Nu Ommoord het rechtstreekse degradatietreffen tegen HDS met 4-1 heeft gewonnen, sluit de HC samen met HDS de rij in de rangschikking.

De Hellevoeters speelden zeker niet slecht, creëerden zich enkele goede kansen, maar Jimmy Keemink, Dyon van den Berg en wederom Jimmy Keemink strandden oog in oog op de keeper. Na twintig minuten spelen namen de bezoekers de leiding: 0-1. De tweede helft bood eenzelfde spelbeeld met kansen over en weer. Vlak na rust verdubbelde Alecto de marge via een strafcorner: 0-2. HC Voorne was zeker niet minder dan de Leiderdorpers, maar onder anderen Maarten Troost en Rick Croes hadden de vizieren in goede positie niet op scherp afgesteld. ‘We krijgen kansen genoeg, maar om te winnen zullen we deze toch een keer moeten benutten. Daarbij zullen we wat slimmer en alerter moeten zijn. Na vier wedstrijden beseft iedereen dat we stilaan punten moeten gaan pakken, maar daar heb ik alle vertrouwen in,’ sprak coach Jeroen Bijl zijn optimisme over zijn team uit. HC Voorne speelt aanstaande zondag om 14.45 uur wederom op het sportpark aan de Boerseweg tegen het hoog genoteerde Asvion uit Schiedam. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
HC Voorne (mannen): Joery Valentijn; Phillip Snijders, Ritchie Keemink, Jeroen van Duijvenbode, Pim Ravenschlag; Maarten Troost, Menno Immink, Dyon van den Berg; Jimmy Keemink, Robert Felling, Ian van den Dool. Lucas Waardenburg, Stan Levels, Rick Croes en Jochen Uil kwamen ook in actie.