Afbeelding
Foto :Wil van Balen

Gemeente zoekt vrijwilligers stembureaus

Algemeen 530 keer gelezen

Voorne aan Zee - Op de verkiezingsdag zelf, 6 juni 2024, en de dag erna, is gemeente Voorne aan Zee op zoek naar enthousiaste voorzitters, stembureauleden en tellers. Hoewel er al vele toegewijde vrijwilligers zijn, staan er nog enkele vacatures open en iedereen van 18 jaar en ouder wordt uitgenodigd om zich aan te melden.

Wat zijn je taken?
Als lid van het stembureau ben je cruciaal voor het soepel verlopen van het stemproces. Je helpt bij het ontvangen van de stempas, uitreiken van stembiljetten en zorgt ervoor dat het hele stemproces correct wordt uitgevoerd. Na sluitingstijd worden de stemmen op partijniveau geteld, een taak die ook ondersteund wordt door tellers.

Wanneer?
De stembureaus zijn geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur. Er zijn ochtend- en middagploegen benoemd, en je kunt kiezen welke het beste bij jouw schema past.

Voorwaarden
Om deel te nemen, moet je 18 jaar of ouder zijn en een goede beheersing van de Nederlandse taal hebben. Vriendelijkheid, nauwkeurigheid en het vermogen om onder druk te werken zijn essentieel. Ook is het volgen van een verplichte digitale training vereist. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van eigen vervoer en mag je niet op de kandidatenlijst van deze verkiezingen staan.

Meld je aan!
Wil jij een actieve rol spelen in het democratische proces? Meld je dan aan als stembureaulid of teller en draag bij aan een eerlijke en soepele verkiezingsdag. Samen maken we het verschil!

Vergoeding 
De presentievergoeding voor een stembureaulid is € 185,00 (inclusief maaltijdvergoeding). Voor een teller is dat € 50,00.
Als voorzitter ontvangt u de vergoeding van € 235,00 (inclusief maaltijdvergoeding); enige ervaring op het stembureau is daarbij wel een pré.
Wilt u de functie van voorzitter vervullen, neemt u dan contact op met het team verkiezingen via e-mail: verkiezingen@voorneaanzee.nl

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via de website mijnstembureau-voorneaanzee.nl. Voor vragen mailt u naar verkiezingen@voorneaanzee.nl

Voor meer informatie en om je aan te melden, neem contact op met de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant