Spontaan georganiseerd benefietfeest levert ruim 6000 euro op.

Actueel 134 keer gelezen

Het door een vriendenclub uit Hellevoetsluis spontaan georganiseerde benefietfeest Heart Beat dat afgelopen zaterdagavond plaatsvond in strandclub View in Rockanje heeft ruim 6000 euro opgeleverd. Hiermee wordt een vrijetijd-rolstoel aangeschaft voor een 12-jarige jongen uit Spijkenisse, die afgelopen voorjaar bij een verkeersongeval een dwarslaesie opliep. De stoel stelt de knul in staat om zelfstandig op onverhard terrein te gaan, zoals bergen, bos en strand, en zelfs om het water en de sneeuw mee in te gaan.

Dingen die hij voor zijn ongeluk zo graag deed. De vader van de jongen was hevig geëmotioneerd toen hij hoorde van het behaalde doel. Het lukte hem niet op de avond een dankwoord uit te spreken, maar deed dit later via Facebook alsnog.

Hoge opbrengst
Het eindbedrag is zo hoog geworden dat er na aanschaf van rolstoel en bijbehorende extra’s nog geld overblijft. De organisatie van het feest is in overleg met revalidatiecentrum Rijndam in Rotterdam, om te kijken of er behoefte is aan iets voor de kinderen die daar verblijven. Gedacht wordt aan een gameconsole of iets anders leuks voor de doelgroep.

Hartverwarmend
“Wij als vrienden wilden laten zien dat het leven weer leuke dingen kan brengen, ook nadat je iets vreselijks is overkomen. We hoopten natuurlijk dat het ons zou lukken. Maar we konden van te voren niet vermoeden hoe hartverwarmend de reacties zouden zijn. Hoe snel de kaarten de deur uitgingen. Hoeveel mensen spontaan zouden doneren. Kleine bedragen die goud waard zijn. En grote bedragen, waardoor we ons doel ineens heel snel dichterbij zagen komen,” aldus Joyce Dirkx een van de initiatiefnemers.

Geslaagd evenement
Zaterdagavond dansten 250 vrienden, en vrienden van vrienden, in het gratis ter beschikking gestelde View op de beats van DJ Richard Penning en Niles Allistar die geheel belangeloos draaiden. De sfeer was bijzonder goed en het feest ging tot in de late uurtjes door. Er ontstonden ook mooie initiatieven bij bedrijven als Live Safe, die op elk verkochte First Alert app tien euro doneert en een afdeling van Albert Heijn, die het geld van een teamuitje ter beschikking stelde. De organisatie bestaande uit Joyce Dirkx, Radna Klink, Jacqueline van Zoeren en Nienke van ’t Klooster kijkt dan ook terug op een zeer geslaagd evenement.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant