Afbeelding

HC Voorne buigt in topper voor Derby

Sport 113 keer gelezen

De vrouwen van HC Voorne hebben in de topper tegen het nog ongeslagen Derby met 2-1 (0-0) de eerste nederlaag van het seizoen te slikken gekregen. Het team van Rob van ’t Zet was in de aantrekkelijke topper in de derde klasse B gelijkwaardig aan de Zwijndrechtsen. Na een 0-0 ruststand namen de Hellevoetsen na tien minuten spelen de leiding door Ellen Mens. De spits van HC Voorne rondde uit een combinatie tussen Brittney Hoogerwaard en Karlijn Westerhof de pass van Westerhof uitstekend af: 0-1.

De HC weigerde de voorsprong met nog 25 minuten op de klok te koesteren en koos de aanval op jacht naar de 0-2. Halverwege de tweede helft werd onnauwkeurig uitverdedigen door Bridget Hoogendijk afgestraft: 1-1. De spanning steeg ten top, want beide hardwerkende ploegen kregen mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het werd ook harder, waarop diverse gele kaarten werden getrokken. ‘Wij hadden daar moeite mee, derby ging daar makkelijker mee om.’ Tien minuten voor tijd ontpopte Tatum Zell zich als matchwinnaar voor Derby: 2-1. Lena Schots van Derby kreeg zelfs de rode kaart vanwege slaan naar de tegenstander, waarop Derby met tien vrouwen verder moest. HC Voorne speelde vervolgens alles of niet, maar Melissa van Keulen miste een strafcorner en Brittney Hoogerwaard strandde op de keepster. Ira van Gastel hield haar doel bij de vlijmscherp uitgevoerde counters met enkele goede reddingen verder schoon. ‘We hadden op basis van strijd minimaal een punt verdiend. Ik baal ervan dat we drie punten hebben verloren, maar het goede gevoel van een heerlijke wedstrijd en het goede spel van mijn ploeg blijft over,’ besloot coach Rob van ’t Zet. Bij de thuisclub ontbrak Lauren Bax, die bij een val op school haar pols heeft gebroken. HC Voorne speelt aanstaande zondag om 12.45 uur op het sportpark Boerseweg tegen Hoeksche Waard. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
HC Voorne (vrouwen): Ira van Gastel; Sacha Valentijn, Joyce Homberg, Annelies van der Jagt, Melissa van Keulen; Sophie Schinkel, Karlijn Westerhof, Marloes Ravenschlag, Sofie Ravenschlag, Ellen Mens, Brittney Hoogerwaard. Lauren Purvis, Demi Homberg, Suzanne van Roon, Femke Wagner en Ashlyn van der Torren kwamen ook in actie.
Dan Rolandus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant