Vincent Mast (Hellevoetsluis)

Hellevoetsluis eerste helft vol gas tegen Smerdiek

Sport 159 keer gelezen

Hellevoetsluis heeft ook Smerdiek met een 1-5 (0-4) aan de zegekar gebonden. De Hellevoeters zijn door het puntenverlies van Nieuwenhoorn de alleenheerser in de derde klasse B Z1 geworden. De formatie van Edwin de Koning speelde op het sportpark Haestinge vooral in de eerste helft goed voetbal en was daarbij ook nog eens op schot. Zo schoot Bram van Aken al in de zevende minuut een aangever van Charlo Hassell tegen het garen: 0-1.

Na een kwartier spelen dacht ook Vincent Mast met een treffer een graantje mee te pikken in het doelpuntenfestijn, maar het overbodige tikje van Randy Schippers bleek in buitenspelpositie te zijn gegeven. In de twintigste minuut kreeg Vincent Mast (foto) toch zijn goal en wel in de schoot geworpen van de spijt betuigende Randy Schippers. De Smerdiekse doelverdediger had geen verweer tegen de uithaal van Mast: 0-2. Halverwege de eerste helft produceerde Frenk van Gelderen de mooiste goal van de wedstrijd door na een uitgebalanceerde aanval een aangever van Victor Hartog met een uithaal via de lat tegen het garen te besluiten: 0-3. Op slag van rust schoot Charlo Hassell vanuit de draai een hoekschop van Randy Schippers in de winkelhaak: 0-4. Na de rust sloop de gemakzucht in de ploeg waardoor Smerdiek wat dichter in de buurt van Desney Hoornweg kon komen. Nadat Hoornweg bij een goed schot nog hulp had gekregen van de paal, was de Hellevoetse doelverdediger halverwege de tweede helft kansloos: 1-4. Hellevoetsluis schoot meteen wakker en dat leverde behalve goed voetbal tien minuten voor tijd ook een voltreffer op van Randy Schippers, die met rechts nog stuitte op de keeper, maar in de rebound met links wel raakschoot: 1-5. ‘We staan er nu, los van Nieuwenhoorn, na vier wedstrijden prettig voor en het doelsaldo met 21 voor en slechts 2 doelpunten tegen geeft aan dat de ploeg op de goede weg is,’ aldus de trainer van Hellevoetsluis, Edwin de Koning. De spitsen Wouter Besters, Robin de Ridder en Ferry van der Spuij ontbraken bij de Hellevoeters. Joey Salij mocht na zijn blessure als invaller minuten maken. Hellevoetsluis speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het sportcomplex aan de Brielsestraatweg tegen het als vierde geklasseerde Duiveland. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Hellevoetsluis: Desney Hoornweg; Vincent Mast, Remon Haze, Öner Sang-A-Jong, Husein Yavuzyigitoglu (60. Joey Salij); Bram van Aken (46. Wesley Palstra), Frenk van Gelderen, Armin de Rooij; Randy Schippers, Victor Hartog, Charlo Hassell.