’t Capproen slaat in de tweede helft toe tegen ZKV

Actueel 127 keer gelezen

’t Capproen heeft de derby tegen ZKV met een 10-6 (3-4) overwinning afgesloten. De equipe van Joop Edixhoven bleek na een zwakke eerste helft in het tweede deel toch wat stappen verder dan de Slanders. ‘We zaten in de eerste helft vast of het nu de spanning was van een derby, het lijkt me sterk. Hoewel Dianne (Kuiper, DR) miste bij 3-4 een stipbal, dat doet zij nooit. We gingen mee in het trage tempo van de tegenstander, daardoor had ZKV het initiatief, maar kregen wij de kansen

We hadden gewoon met 8-4 voor moeten staan. ZKV deed veel aan achterverdedigen, hield zich ook bij een achterstand vast aan het systeem. Ik heb tijdens de rust gezegd het tempo te verhogen, het eigen spel te spelen en hard te schieten. Het begon ineens te lopen, werd het gevaar er bij de tegenstander uitgehaald, zetten we zelf veel druk op zowel verdediging als aanval zodat ZKV weinig meer had in te brengen. Ik ben blij met de punten, want ZKV stond toch bovenaan,’ sprak de coach van ’t Capproen lovend over zijn team. ‘Het kon in die wedstrijd alle kanten uit, zeker in de eerste helft,’meende Arie Muis. ‘’t Capproen had een hoger scoringspercentage, heeft ook een goede ploeg, maar ook wij kregen kansen. Bij 4-4 bepaalden drie fatale strafworpen op rij de wedstrijd. We probeerden nog druk te zetten, maar ’t Capproen was beter, had in de tweede helft ook een beter schot. Nogmaals, de strafworpen bleken de ommekeer,’ aldus verliezend coach Arie Muis. ’t Capproen bezet in de vierde klasse L de tweede plaats achter koploper Atlas, ’t Capproen speelt aanstaande zaterdag om 16.00 uur op het sportpark aan de Martin Luther Kinglaan tegen Luctor. Meer sport zie www.weekbladspijkenisse.nl, www.weekblad-bernisse.nl en www.groothellevoet.nl
’t Capproen: Richard van Marion (3 keer), Roy Vermaat, Loraine Krukkert (1 keer), Brittany de Kruif (1 keer); Freek Sjouw, Nathan Doodkorte, Dianne Kuiper (4 keer), Manon Doodkorte (1 keer). ZKV: Rik Vermeer (1 keer), René Ruighaver, Naomi Koenz, Nicole van de Bie (2 keer); Stefan Knoester (2 keer), Patrick Schols (2 keer), Agnes van Meurs (1 keer), Marieke de Reus.