Sonny Booth
Sonny Booth

Nieuwenhoorn zij aan zij met Hellevoetsluis

Sport 270 keer gelezen

Nieuwenhoorn ligt met een 4-2 (3-2) overwinning op promovendus ZSC ’62 nog altijd op titelkoers. Na drie gespeelde wedstrijden heeft de formatie van Ben Mierop samen met Hellevoetsluis de leiding in de derde klasse B Z1. Het is echter nog een lange weg te gaan om de status van Nieuwenhoorn als zondaghoofdklasser over te nemen. Overtuigend was de overwinning van de zwart witten allerminst. Na vier minuten spelen leidde balverlies op de helft van de tegenstander er toe dat de club uit Scharendijke in de omschakeling razend snel bleek te zijn en ook meteen scoorde: 0-1.

. Snelheid bleek een machtig wapen bij de Zeeuwen, want halverwege de eerste helft was er wederom balverlies, waarop ZSC voor de tweede maal met succes toesloeg: 0-2. ‘We misten in die fase de beleving die nodig is om een wedstrijd enigszins naar je hand te zetten. We probeerden de ploeg vanaf de bank te aan coachen,’ sprak de trainer van Nieuwenhoorn. Nadat Davy Mierop een vrije trap via de paal in de goal krulde (1-2), schudde de ploeg meteen wakker. ‘We creëerden ineens kansen, schietkansen binnen de zestien van Sander van Pelt en Marouane Aissati. Na een halfuur spelen werd een hoekschop van Davy Mierop afgeslagen, waarop de aanvaller de rebound met succes op het kopgrage hoofd van Sonny Booth (foto) deponeerde: 2-2. De koek was nog niet op, want vijf minuten voor rust was het wederom Sonny Booth, die na een uitgebalanceerde aanval de voorzet van Ken Luijendijk binnenschoot: 3-2. Nieuwenhoorn was na de rust oppermachtig, maar bleek niet in staat om de overmacht in treffers uit te betalen. Wie anders dan topscorer Davy Mierop stond na een goed lopende aanval op de goede plaats om de voorzet van Marouane Aissati tegen het garen te koppen: 4-2. ‘Daarna werd het een kansenfestival, maar verzuimden we door te drukken. Al met al drie verdiende punten, maar de uitvoering zal in de komende wedstrijden beter moeten.’ Nieuwenhoorn wacht aanstaande zaterdag om 14.30 uur in en tegen Den Bommel met de Bakkers, Verolmes en Sint Annalandtjes wederom een zware klus. De Meer sport zie www.weekbladspijkenisse.nl, www.weekblad-bernisse.nl en www.groothellevoet.nl.
Nieuwenhoorn: Kevin van de Wijngaart; Davey Leentvaar, Sonny Booth, Dwight Preijll, Thomas Melching (65. Mo Bozhar); Ken Luijendijk (80. Diego de Graaf), Damiano Vaudo, Marouane Aissati; Shih-Fa Steehouder (60. Timo Buijs), Davy Mierop, Sander van Pelt.