Hellevoetsluis bindt ook De Fendert aan zegekar

Sport 228 keer gelezen

Hellevoetsluis ligt in het nog prille seizoen ook na de derde wedstrijd op promotiekoers door het hoog aangeslagen De Fendert met een 2-0 (0-0) nederlaag terug te sturen naar het Brabantse Fijnaart. De formatie van Edwin de Koning deed overigens goede zaken, want WFB verspeelde middels een 2-2 gelijkspel in eigen huis de eerste twee punten, zodat de eerste plaats met de volle bak punten nu wordt gedeeld met naaste buur Nieuwenhoorn.

‘Het was een zwaarbevochten overwinning in een slechte wedstrijd,’ stelde de trainer van Hellevoetsluis. ‘Zo goed we kunnen voetballen, zo slecht speelden we vandaag, maar ik ben dik tevreden met de punten. De Fendert maakte de ruimtes heel klein waardoor het zoeken naar openingen werd bemoeilijkt.’ Hellevoetsluis, dat het moest stellen zonder de geblesseerde spitsen Wouter Besters en Robin de Ridder, opende op het sportpark aan de Brielsestraatweg voortvarend, want al in de eerste minuut schoot Victor Hartog via een Fijnaarder net over. Na krap tien minuten spelen kwam de thuisclub goed weg, toen Öner Sang A Jong de bal in het zestienmetergebied met de bovenarm meenam, maar scheidsrechter Bayram Cakir uit Den Bosch een oogje dichtdeed. Het duel speelde zich vervolgens voornamelijk af op het middenveld. Tien minuten voor rust kwam er iets meer leven in de brouwerij, toen Victor Hartog doelman Serge Palings met een harde schuiver op zijn weg vond. Een minuut later kreeg De Fendert de kans op 0-1. Frenk van Gelderen leed aan de linkerkant onnodig balverlies, waarop Wouter Visser met een ragfijne voorzet de aanstormende Mitchel Schilperoort bediende, maar deze de bal op de vijf-5-meterlijn hoog over het doel joeg. Charlo Hassell had op slag van rust met een inzet achter het standbeen bijna succes, maar de doelwachter liet zich niet verrassen. De tweede helft was een kopie van het eerste deel, met dit verschil dat Hellevoetsluis na tien minuten spelen op 1-0 kwam door Victor Hartog, die een voorzet van Huseyin Yavuzyigitoglu steenhard achter doelman Serge Palings kopte: 1-0. De bezoekers probeerden de meubelen weliswaar te redden, maar tegen de goed georganiseerde roodwitte defensie was het slecht kersen eten. Tien minuten voor tijd schoot Ferry van der Spuij een voorzet van Randy Schippers zo rond de elfmeter in de verre hoek: 2-0. Desney Hoornweg, die tot dan nauwelijks serieus in actie hoefde te komen stond vijf minuten voor tijd op de goede plaats op een schot van Ron Nagtzaam en eveneens op een inzet van Robert Remijn. ‘Wij hebben met z’n allen de ambitie om te gaan voor promotie naar de tweede klasse, ofwel de kortste weg met een kampioenschap of via de nacompetitie, maakt niet uit. Er is nog veel werk aan de winkel, maar als dat punten oplevert zijn we op de goede weg. Het is alleen zaak dat we ons gelet op het aantal kansen eerder een wedstrijd moeten belonen om rust in het spel te krijgen,’ aldus Edwin de Koning. Wouter Besters en Robin de Ridder liepen in de met 4-5 gewonnen oefenwedstrijd tegen Spijkenisse (selectie één en twee) eerder in de week respectievelijk een hamstring- en een enkelblessure op. ‘Het schoot er tijdens een sprint in. Ik wil niets forceren, maar ik hoop toch dat ik er over een week of drie weer bij kan zijn. Het ging net zo lekker en dan komt zo ’n blessure toch op een vervelend moment,’ baalde Wouter Besters. Balen deed ook Robin de Ridder, hersteld van een kruisbandblessure. ‘Ik stroomde vanwege een vakantie tijdens de voorbereiding wat later in de groep. Het ging eigenlijk wel goed, maar tegen Spijkenisse kreeg in de laatste minuut een schop. Ik hoop dat die enkelblessure snel voorbij is.’ Hellevoetsluis speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur in Sint Maartensdijk tegen SV Smerdiek. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Hellevoetsluis: Desney Hoornweg; Bram van Aken, Rémon Haze, Öner Sang A Jong, Huseyin Yavuzyigitoglu; Randy Schippers, Victor Hartog (78. Armin de Rooij), Frenk van Gelderen, Ferry van der Spuy; Joey Salij (22. Vincent Mast), Charlo Hassell.