Afbeelding

Volkswoede en de sectie Stiekem

Actueel 306 keer gelezen

Er zijn in Nederland een aantal zaken waarbij ons volk massaal in de rooie vlekken schiet. Een is natuurlijk Zwarte Piet, dat al eeuwen bestaande volksgebruik dat dreigt te worden weggepest door een minieme groep gekwetsten, maar dat door een overgrote meerderheid wordt gezien als een stukje cultuur dat moet blijven. Ik hoop dan ook dat Wubbo Tempel de Heilige met de Cadeautjes ontvangt met de gebruikelijke egards zonder de kleur van zijn gevolg ter sprake te brengen.

Ik voel me dagelijks gekwetst door allerlei overheidsmaatregelen, maar realiseer me wel dat onze overheid democratisch ( dus bij meerderheld) tot stand gekomen is, en ik verwacht niet anders dat in het geval van Piet, ook in Nederland de democratie (de wil van het volk?) zegeviert. Zonder dat ik vind dat daar een Wet aan te pas hoeft te komen, want dan kom je terecht in een samenleving waarin alles verboden is behalve wat mag en dat is dan verplicht. Maar er is een tweede vlekkenveroorzaker en dat is het woord pedofilie. En plotseling bleken wij er in Hellevoetsluis eentje te hebben. Omdat omwonenden de arrestatie volgden, circuleerde al snel de naam, het adres en de foto van de man over het Internet en op Facebook. Op dat moment leek Facebook wel even Faecesbook, zoveel stront kwam er naar buiten. Natuurlijk vind ik dat de man in kwestie snel en langdurig dient te worden opgesloten, maar ik had liever dat die volkswoede ( het AD sprak zelfs van Volksgericht dreigt in Hellevoetsluis) zich eens keerde tegen de die onderdelen van de Farmaceutische Industrie die goedkopere kankermedicijnen tegenhoudt uit niets dan winstbejag. Dat zijn moordenaars. Dit is een pedofiel. Is het één erger dan het ander? En wie zijn wij dat we de man graag zouden willen lynchen, zijn huis in de brand steken, zijn geslachtsdelen verwijderen en wat nog meer over Facebook voorbijkwam. Bewondering dan ook voor burgemeester Wubbo Tempel die zijn uiterste best deed om kalmerende olie op de golven te gieten en geen olie op het vuur zoals in het AD artikel. Wij hebben een rechtssysteem in Nederland dat misdadigers en wetsovertreders straft. Misschien is dat geen ideaal systeem. Maar het is zeker beter dan massaal eigen rechter spelen. Natuurlijk moet ik toegeven dat als het om mijn kind zou gaan, ik ook het liefst de man ter plekke zou liquideren. Maar dan gaat het om directe betrokkenheid en niet - zoals in Hellevoetsluis – om een uitlaatklep voor angst en walging.

De Sectie Stiekem
Enige tijd geleden werd in Hellevoetsluis een hoorzitting gehouden over de plannen met Kickersbloem III. Hierbij was geen pers uitgenodigd. Sterker nog: de media waren niet welkom. Toen er door deelnemers werd gevraagd naar de geluidsband, bleek deze wel aanwezig, maar niet beschikbaar. Maar inventief en technisch volkje als wij zijn, bleken er meerdere personen in de zaal aanwezig, die de integrale vergadering met hun IPhone vastlegden. Er was er zelfs eentje bij die een en ander daarna uittypte. Dit verslag nu doet grote twijfel rijzen over de openheid van de gemeente over de plannen. Dat wij er deze week slechts in deze beperkte mate over schrijven ligt simpel in het feit dat bepaalde zaken moet worden gecheckt en dat de gemeente recht op een weerwoord zou hebben. Dat echter het zaad van de twijfel is gezaaid mag duidelijk zijn. De vraag is wie in deze affaire de Zwarte Piet krijgt…
Vincent

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant